Nogomet

Lekin Club Brugge uvjerljiv protiv vodećeg Genka

Jan Šneler • nedjelja, 17.02.2019.
Lekin Club Brugge uvjerljiv protiv vodećeg Genka
Foto: EPA

Najvažniji dvoboj 26. kola belgijske Jupiler lige između Club Bruggea i Genka završio je pobjedom domaćeg kluba. Ipak, Genk i dalje ima veliku prednost na tablici...

Odlična je bila utakmica 26. kola belgijske Jupiler lige između Club Bruggea i Genka. Domaći sastav kojeg vodi Ivan Leko u potpunosti je nadvisio goste, no Genk to neće pretjerano uzdrmati jer i dalje ima veliku prednost na tablici.

Početak susreta bio je idealan za domaći sastav. Odličan start i pritisak od prve minute urodio je plodom jer je u 21. minuti susreta Clinton Mata zabio za vodstvo Club Bruggea. Domaći su nastavili s pritiskom, bili iznimno opasni, a malo prije kraja prvog dijela, u 37. minuti Club Brugge dolazi do povećanja vodstva.

Strijelac je bio Siebe Schrijvers koji je povećao rezultat na 2:0 za domaći sastav. Niti nakon odmora Club Brugge nije odmarao te je samo Danny Vuković spasio Genk od potopa. U nekoliko navrata je sjajno reagirao i tako spriječio potpuni debakl vodeće momčadi.

Gosti nisu bili na razini zadatka, ali su svejedno u 77. minuti došli do smanjenja zaostatka. Milwana Samata je bio najviši u skoku i zabio za 2:1. Ipak, da spriječi bilo kakvu nadu gostiju, samo minutu kasnije Ruud Vormer se sjajno snašao i zabio za 3:1, rezultat koji je ostao do kraja.

Što se tiče hrvatske kolonije u Club Bruggeu, Matej Mitrović je ozlijeđen, a Karlo Letica bio je na klupi za pričuve. S druge strane, Ivan Fiolić je također proveo svih 90 minuta na klupi Genka.

Jupiler liga, 26. kolo:
Club Brugge - Genk 3:1

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!