Tenis

Ana Konjuh bez pobjede na startu turnira u Budimpešti

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.02.2019.
Ana Konjuh bez pobjede na startu turnira u Budimpešti
Foto: FaH

Ana Konjuh poražena je u prvom kolu WTA turnira u Budimpešti gdje je za protivnicu imala treću nositeljicu Pauline Parmentier...

Prvi nastup u glavnom ždrijebu nakon povratka poslije ozljede završio je porazom za Anu Konjuh. Svladala ju je Francuskinja Pauline Parmentier koja je slavila u dva seta sa 7:5, 6:3.

Konjuh se polako vraća i nakon tako teške ozljede i dugačke pauze teško je za očekivati da će odmah igrati vrhunski tenis i biti u dobroj formi. Pokazao je to i meč protiv Parmentier tijekom kojeg je Konjuh imala dosta uspona i padova i jasno je da joj još nedostaje i samopouzdanja za dobivati takve igračice.

Hrvatska tenisačica imala je samo 43 posto ubačaja prvog servisa te je ubilježila osam dvostrukih servis pogrešaka. Četiri puta suočila se s break loptama i samo jednu je spasila dok je s druge strane Parmentier neutralizirala svih pet prilika koje je imala Konjuh.

U prvom setu Ana je izgubila servis kod 5:5 i odmah je imala priliku za potpuni povratak u meč, došla je do 0:40, ali nije iskoristila priliku koja se ukazala i izgubila je set sa 7:5.

Slično je bilo u drugom setu gdje je Parmentier povela s 3:2 uz break, Konjuh je imala 15:40 u sljedećem gemu, a nakon što to nije iskoristila, otišla je u poraz.

U drugom kolu Parmentier će igrati protiv bolje iz meča kvalifikantica Smitkove i Bonaventure.

WTA Budimpešta, prvo kolo:
Pauline Parmentier (Francuska, 3) - Ana Konjuh (Hrvatska, WC) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10818.02.2019. u 22:35
    hajde malo na Challengere, Ana....Laganini na povratak, bit ce sve ok
    narada108