Nogomet

Liverpool i Bayern u problemima s izostancima hvataju što bolji rezultat uoči uzvrata

Jan Šneler • utorak, 19.02.2019.
Liverpool i Bayern u problemima s izostancima hvataju što bolji rezultat uoči uzvrata
Foto: EPA

Nastavlja se natjecanje u Ligi prvaka, a večeras će na Anfieldu Liverpool dočekati Bayern. Očekuje nas vjerujemo sjajna utakmica, a sudeći po kvaliteti momčadi, teško je očekivati da će današnja utakmica odlučiti o prolazu u četvrtfinale...

Veliki derbi očekuje nas u osmini finala Lige prvaka. Na Anfieldu će prošlogodišnji finalist Liverpool dočekati minhenski Bayern. Engleska momčad bila bi veliki favorit na svom terenu, ali s obzirom na probleme u zadnjoj liniji, gosti imaju velike šanse.

Liverpool je nakon teške grupne faze, skupine smrti u kojoj je bio s PSG-om i Napolijem, dobio izuzetno teškog protivnika. Bayern možda ne liči na momčad od prije par godina, ali se još uvijek radi o sjajnoj momčadi koja može poraziti bilo kojeg protivnika.

Redsi imaju veliki hendikep što im je najbolji stoper Virgil Van Dijk suspendiran, dok su ozlijeđeni Joe Gomez i Dejan Lovren. To su tri ponajbolja stopera Liverpoola i večeras će Jurgen Klopp morati upariti Joela Matipa i Fabinha. Dobra stvar je povratak u formu Trenta Alexandera-Arnolda i oporavak od bolesti Roberta Firmina. Lovrenu se Klopp još nada, ali njegov je nastup pod velikim upitnikom.

"Kada se dvije odlične momčadi sretnu, jedna utakmica ne može odlučivati. Imamo dvije utakmice za odigrati i moramo biti 100 posto fokusirani u obje. Bit će teško, ali je moguće i to je sve što nam je potrebno", rekao je Klopp.

Bavarci također imaju probleme. Thomas Müller suspendiran je, Arjen Robben i Corentin Tolisso su ozlijeđeni, Jerome Boateng je bolestan, a teško je očekivati i da će nastupiti Kingsley Coman. Ako sjajni Francuz neće moći nastupiti, vjerojatno će ga zamijeniti sunarodnjak Franck Ribery.

Niko Kovač je svjestan važnosti ovog susreta i Bayern ima veliku prednost što će uzvratni susret odraditi na svom stadionu. Jasno, Bavarci će htjeti iskoristiti opterećenost Liverpoola Premierligom, kao i probleme koje Redsi imaju u obrani.

"Igramo protiv najtežeg protivnika kojeg smo mogli dobiti. Ako pogledate što je Liverpool napravio u Premierligi ove sezone, shvaćate koliko je ovo težak ždrijeb. Imamo respekta prema njima, kao i oni prema nama i ovo će biti sjajan sportski događaj", istaknuo je Kovač na konferenciji za novinare.

Susret počinje u 21 sat, a sudit će Talijan Gianluca Rocchi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!