Nogomet

Dybala: "Atletico ima igrače koji vam mogu stvoriti potpuni kaos ako niste koncentrirani u obrani"

Mihaela Bradovski • utorak, 19.02.2019.
Dybala: "Atletico ima igrače koji vam mogu stvoriti potpuni kaos ako niste koncentrirani u obrani"
Foto: EPA

Madridski Atletico bit će protiv Juventusa u osmini finala Lige prvaka, a Paulo Dybala svjestan je kako je pred njim i suigračima vrlo težak posao...

Od ove sezone Juventus je jači za Cristiana Ronalda o kojem Dybala ima samo riječi hvale. Ronalda vidi kao ključnu osobu na travnjaku i van njega.

"Imao sam priliku igrati s Lionelom Messijem u Argentini i sada igram s Cristianom Ronaldom, malo je onih koji su imali takvu priliku. To je jako pozitivno jer uvijek možeš učiti od najboljih. Cristiano je posve normalan dečko poput svih nas. Bez obzira što je sve osvojio tijekom karijere, uvijek je bio ljubazan u svlačionici i to pomaže kada ste u društvu tako velikog igrača. Puno toga može se naučiti od takvih igrača i na terenu i pokraj njega."

Slijedi Atletico, vrlo teški dvoboji protiv disciplinirane i vrlo čvrste momčadi. Dybala upozorava kako bi svaki pad koncentracije mogao biti koban.

"Sve znamo o stiglu igre Atletica, kako Diego Simeone postavlja igru i koliko će teško biti. Međutim da bi došli do finala i osvojili trofej, morate svladati sve koji vam stoje na putu, a na njemu nema laganih utakmica. Atletico je obrambeno vrlo jak i jako je dobar u kontranapadima. Ako niste koncentrirani u obrani, imaju igrače koji vam mogu stvoriti potpuni kaos. Međutim i mi imamo svoje jake strane i znamo koje su nam vrline."

Argentinski internacionalac ističe i utjecaj Massimiliana Allegrija na svoju karijeru.

"Puno sam naučio od njega, posebno kako biti profesionalac i potpuno se koncentrirati na trening, trener mi je stvarno puno pomogao. Od prvog dana kako sam došao, igrao sam na dosta pozicija, ali uvijek sam dobio i slobodu doći na terenu tamo gdje sam smatrao da treba. To povjerenje je vrlo važno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!