Košarka

Double-double Ante Žižića u pobjedi Cavaliersa protiv Benderovih Sunsa

Petar Jenjić • petak, 22.02.2019.
Double-double Ante Žižića u pobjedi Cavaliersa protiv Benderovih Sunsa
Foto: EPA

Ante Žižić bio je među istaknutijim pojedincima kod Cleveland Cavaliersa koji su slavili na domaćem parketu protiv Phoenix Sunsa...

Dvoboj dviju ekipa iz donjeg dijela Istočne i Zapadne konferencije otišao je na stranu Cleveland Cavaliersa koji su pred svojim navijačima uspjeli poraziti Phoenix Sunse. Susret su zaključili rezultatom 111:98 te tako protivniku nanijeli rekordan 16. poraz u nizu. Posljednju pobjedu Sunsi su upisali 12. siječnja protiv Denvera.

Prva utakmica nakon All-Star pauze protiv najlošije ekipe lige dobro je došla i Cavaliersima koji su uspjeli malo popraviti stanje s pobjedama, noćas su uspjeli doći do ukupno 13. u sezoni. U cijelom su susretu uspjeli ostvariti 34 asistencije, jednu manje od najboljeg učinka sezone, a najviše ih je podijelio Matthew Dellavedova, ukupno 11.

Svoju treći nastup od povratka na terene ubilježio je i Kevin Love koji je stigao do double-double učinka od 16 poena i 11 skokova u utakmici koju su Cavaliersi prelomili serijom od 12:0 krajem treće četvrtine. U posljednjoj dionici ubacili su 34 poena te imali i 17 koševa viška.

Jako dobru utakmicu odradio je i Ante Žižić koji je za nešto više od 22 minute dodao 15 poena (7/9 za dva, slobodna bacanja 1/2), 12 skokova, jednu asistenciju i dvije blokade. Prvi strijelac Cavaliersa noćas bio je Cedi Osman s 19 koševa, pet skokova i pet asistencija.

Sunsima nije pomogao niti Devin Booker s 30 poena i sedam skokova, kao ni Kelly Oubre Jr. s 23 koša. Dragan Bender ostao je bez poena za devet minuta na terenu (0/2 za tricu) uz tri skoka.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 111:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!