Košarka

Bogdanović vrlo dobar protiv svoje bivše momčadi, problematični jedino slobodnjaci

Branimir Korać • nedjelja, 24.02.2019.
Bogdanović vrlo dobar protiv svoje bivše momčadi, problematični jedino slobodnjaci
Foto: EPA

Indiana Pacersi upisali su novu pobjedu i tako učvrstili treću poziciju na Istoku. U gostima su bili bolji od Washington Wizardsa sa 119:112 uz još jedan vrlo dobar nastup Bojana Bogdanovića...

Bojan Bogdanović nakratko se vratio u Washington, u dvoranu u kojoj je nastupao prije nego je preselio u Indiana Pacerse. Tada je bio igrač koji je ulazio s klupe, nije bio starter u Wizardsima, ali prelaskom u Pacerse učvrstio je svoje mjesto u startnoj petorci, ima veliku minutažu i prvi je strijelac momčadi.

I protiv Wizardsa bio je vrlo dobar iako je nekarakteristično imao problema s linije slobodnih bacanja. Naime četiri puta šutirao je slobodnjake i sva četiri puta promašio, trebali bi dobro prolistati njegove utakmice da bi se pronašlo kada je tako loše šutirao slobodna bacanja posljednji put.

Bez obzira na to za 31 minutu provedenu na parketu prebacio je svoj prosjek i ubacio 18 poena (6/10 za dva, 2/5 za tri, 0/4 slobodna) te je tome dodao po četiri skoka i asistencije.

Inače Pacersi su mogli i trebali i lakše do pobjede, imali su gotovo 20 poena prednosti, vodili su s 13 razlike u zadnjoj dionici, s plus 11 u završnici da bi Wizardsi uspjeli smanjiti na minus tri i imati i šut za poravnanje. Međutim Thomas Bryant malo je požurio i njegov pokušaj jedva je došao do obruča.

U konačnici Pacersi odnose treću ovosezonsku pobjedu protiv Wizardsa, jedini poraz stigao je prošli put u ovoj dvorani, prije nešto manje od mjesec dana kada je Washington slavio sa 107:89.

U pobjedničkom sastavu uz Bogdanovića istaknuli su se Thaddeus Young s 22 poena, Darren Collison s 15 poena, šest skokova i pet asistencija te Domantas Sabonis s 13 poena i 12 skokova.

Kod domaćina Bradley Beal upisao je 35 poena i šest asistencija, a Thomas Bryant 23 poena i 12 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!