Košarka

Skromna šuterska večer Darija Šarića, nastupio i Dragan Bender, a obojica upisala poraze

Petar Jenjić • nedjelja, 24.02.2019.
Skromna šuterska večer Darija Šarića, nastupio i Dragan Bender, a obojica upisala poraze
Foto: EPA

Dario Šarić bio je skroman u porazu Timberwolvesa na gostovanju kod Milwaukee Bucksa, dok je priliku za igru dobio i Dragan Bender čiji su Phoenix Sunsi izgubili kod Atlante...

Atlanta Hawksi noćas nisu dopustili još jedan poraz u tijesnoj završnici jer su na domaćem parketu svladali najlošiju momčad lige Phoenix Sunse sa 120:112. Sunsi još od 12. siječnja nisu stigli do pobjede, a u svakoj utakmici otada primili su barem 11 poena.

Vidjeli smo čak 13 izmjena u vodstvu u prvom poluvremenu koje je Atlanta zaključila sa četiri koša viška (63:59). Egal je ostao sve do same završnice, a nešto manje od šest minuta prije kraja Sunsi su imali osam poena viška (103:95). Domaćin je zatim ubacio pet vezanih koševa, a Sunsi u nešto više od četiri minute nisu ubacili nijedan koš. To je u konačnici i presudilo pobjednika.

Najbolji su u pobjedničkim redovima s po 23 poena bili Kent Bazemore (pet skokova) i Trae Young (osam asistencija), dok je Taurean Prince dodao 21 koš, osam skokova i tri ukradene lopte.

Tyler Johnson predvodio je Sunse s 29 poena i pet skokova, Devin Booker susret je zaključio s 26 koševa, sedam skokova i osam asistencija. Dragan Bender za 17 minuta na parketu dodao je četiri poena (1/1 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 1/2) i pet skokova.

Milwaukee Bucksi svladali su Minnesota Timberwolvese na domaćem parketu sa 140:128 te tako stigli do desete pobjede u posljednjih 11 utakmica, a 16. u posljednjih 18. Nadmašili su i prošlogodišnji broj pobjeda sinoćnjom dobro odigranom završnicom susreta.

Bucksi su se u posljednjoj utakmici izvukli protiv Bostona, ali noćas nisu dozvolili da dvoboj ode u neizvjesnu završnicu. Rezultat je bio 113:113 kada je uslijedila serija domaćina od 16:2 kojom je pet minuta prije kraja imao, kako se kasnije pokazalo, nedostižnih 14 koševa prednosti.

Giannis Antetokounmpo bio je na rubu triple-double učinka s 27 koševa, deset skokova i sedam asistencija, no prvo ime ipak je bio Khris Middleton s 28 poena i sedam skokova, od čega 20 u drugom poluvremenu.

Najbolji je kod gostiju bio Derrick Rose s 23 poena, Dario Šarić je za 29 i pol minuta na terenu ostao na sedam koševa uz vrlo loš šut (1/6 za dva, 1/5 za tricu, slobodna bacanja 2/2), osam skokova, tri asistencije i jednom ukradenom loptom.

NBA:
Atlanta Hawks - Phoenix Suns 120:112
Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 140:128

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!