Košarka

Cavaliersi se prekasno bude, Žižić još jednom vrlo dobar

Branimir Korać • nedjelja, 24.02.2019.
Cavaliersi se prekasno bude, Žižić još jednom vrlo dobar
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi igraju bolje u zadnje vrijeme, ali to ih gotovo sigurno neće približiti borbi za doigravanje. Nova pobjeda upisana je protiv Memphisa koji je svladan sa 112:107...

Dugo su Cavsi imali status uz Knickse najlošije momčadi lige, tu su im još mogli parirati Sunsi, ali u posljednje vrijeme Cleveland je ipak zaigrao bolje. U zadnje četiri utakmice upisali su tri pobjede, svladali su Knickse, Sunse i Grizlliese, redom one koji će konkurirati za visok izbor na draftu. Jedini poraz stigao je u produžecima protiv Netsa.

Memphis je došao do četvrtog uzastopnog poraza, a Cavsi su pobjedu upisali zahvaljujući preokretu u završnici susreta.

U prvom poluvremenu Cleveland je u nekoliko navrata imao 18 poena prednosti, vodio je s plus 15 i u trećoj dionici da bi u zadnju četvrtinu ušao s rezultatskim minusom.

I u završnici susreta Memphis je vodio, dvije minute prije kraja bilo je 103:101 za goste, ali nakon toga Cedi Osman veže pet poena, dva dodaje Collin Sexton i Cavsi odlaze do pobjede.

Ante Žižić odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu te je za 30 minuta ubacio 18 poena (6/7 za dva, 6/7 slobodna) i uhvatio sedam skokova.

Prvo ime susreta bio je Kevin Love s 32 poena (6/9 trica) i 12 skokova dok je Sexton dodao 20 poena, šest skokova i pet asistencija.

Kod Memphisa Jonas Valančiunas ubilježio je 25 poena i 11 skokova, a Mike Conley 18 poena i pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!