Košarka

Zubac i društvo imali velikih problema s Jokićem i Millsapom, Knicksi nakon 18 poraza do pobjede

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.02.2019.
Zubac i društvo imali velikih problema s Jokićem i Millsapom, Knicksi nakon 18 poraza do pobjede
Foto: EPA

Samo tri susreta u NBA ligi bila su na rasporedu u nedjelju, a sva tri riješena su i prije završnice. Problema nije bilo za Nuggetse, Magic i Knickse...

Denver Nuggetsi upisali su pobjedu protiv LA Clippersa bez ikakvih problema sa 123:96. Sve je bilo na strani Nuggetsa koji su apsolutno nadigrali Clipperse, a gosti su u svojim redovima imali vrlo malo pojedinaca koji su bili raspoloženi za igru.

Ivica Zubac i Montrezl Harrell imali su dosta problema s Nikolom Jokićem, Paulom Millsapom i Masonom Plumleejem, obojica su se uvukli u probleme s osobnim pogreškama i nisu bili na nekoj posebno visokoj razini.

Zubac je za 19 minuta ubacio osam poena (4/11 za dva) uz sedam skokova, a Harrell je za 16 minuta dodao osam poena i tri asistencije. Lou Williams bio je najistaknutiji kod Clippersa s 24 poena, a Danilo Gallinari dodao je 19 poena. Kod Nuggetsa Jokić je završio s 22 poena i 16 skokova dok je Millsap dodao 21 poen i 16 skokova.

Nakon 18 uzastopnih domaćih poraza, New York Knicksi napokon su došli do pobjede. Slavili su sa 130:118 protiv San Antonio Spursa koji su odigrali dosta lošu utakmicu. Gregg Popovich bio je iznimno razočaran nastupom svojih igrača, posebno u fazi obrane gdje je malo što funkcioniralo.

Mario Hezonja nije dobio priliku i ostao je na klupi tijekom cijelog susreta, nije bilo niti DeAndrea Jordana zbog ozljede, a najbolji su bili Damyean Dotson s 27 poena (8/13 trica) i pet skokova te s po 19 poena Kevin Knox (deset skokova), Dennis Smith (13 asistencija) i Emmanuel Mudiay.

Kod Spursa DeMar DeRozan ubacio je 32 poena uz devet skokova, a LaMarcus Aldridge dodao je 18 poena.

Razočarali su Raptorsi koji su poraženi na svom parketu glatko od Orlando Magica sa 113:98. Orlando je bio u dobrom nizu do All-Star pauze da bi u prvoj utakmici nakon nje odigrao loše protiv Bullsa i upisao poraz. Međutim vrlo brzo se oporavio i slavio protiv Raptorsa u gostima i to na krilima bivšeg igrača Toronta.

Terrence Ross odigrao je vrhunsku utakmicu te je ubacio 28 poena uz devet skokova, a Nikola Vučević dodao je 23 poena i 12 skokova. Kod poraženih nije bilo Kawhija Leonarda pa je 19 poena uz deset asistencija imao Kyle Lowry, 16 poena uz pet skokova i asistencija Marc Gasol dok je deset poena uz 11 skokova ostvario Pascal Siakam.

NBA:
Denver Nuggets - LA Clippers 123:96
NY Knicks - San Antonio Spurs 130:118
Toronto Raptors - Orlando Magic 98:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!