Rukomet

Osvajačice Lige prvakinja iz 2011. u teškoj krizi, klub dao papire svim igračicama

Mihaela Bradovski • utorak, 26.02.2019.
Osvajačice Lige prvakinja iz 2011. u teškoj krizi, klub dao papire svim igračicama
Foto: EPA

Jedan od najvećih norveških ženskih rukometnih klubova trese teška financijska kriza. Kako u klubu tvrde, upitno je ima li klub uopće budućnost...

Preveliki troškovi i teška financijska kriza doveli su praktički do raspada jednog od najvećih norveških ženskih rukometnih klubova. Čelnici Larvika potvrdili su kako je situacija jako ozbiljna i da je opstanak kluba pod velikim upitnikom.

Na hitnom sastanku uprave s igračicama i zaposlenicima kluba, čelnici su ih informirali kako su odlučili privremeno obustaviti apsolutno sve isplate ugovornih obaveza i plaća. Igračice i stručni stožer dobili su mogućnost odlaska u druge klubove, svi su dobili papire i ukoliko ne žele, mogu bez ikakvih posljedica odbiti igrati u sljedećim utakmicama. Isto tako, iako je prijelazni rok zaključen 15. veljače, kao slobodne igračice mogu potražiti novu sredinu.

"Jako nam je žao zbog svih koji su pogođeni ovim. Situacija je jako ozbiljna i opstojnost kluba je pod upitnikom. Ne možemo voditi klub s ovakvim troškovima", poručio je klupski menadžer Pal Albertsen.

Financijska kriza u Larviku nije od jučer, ona traje već godinama i negdje je moralo puknuti. Klub je osnovan 1990. godine, ima 18 naslova prvaka Norveške, a 2011. godine osvojio je Ligu prvakinja i još dva puta bio je u finalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!