Tenis

Borna Ćorić ipak ostao bez snage, Federer lakoćom prošao u finale

Branimir Korać • petak, 01.03.2019.
Borna Ćorić ipak ostao bez snage, Federer lakoćom prošao u finale
Foto: EPA

Nakon tri teška meča koja su otišla na njegovu stranu, Borna Ćorić nije uspio odvesti i četvrti. Roger Federer rutinski je slavio u polufinalu Dubaija s dva puta po 6:2...

Četvrti put nije išlo. Jiri Vesely u prvom kolu pao je u tie-breaku trećeg seta, Tomaš Berdych u drugom kolu također, kao i Nikoloz Basilašvili u četvrtfinalu. U polufinalu čekao ga je Roger Federer i bio dosta bolji.

Borna je još jednom loše krenuo u meč, ali za razliku od prošlih mečeva nije se uspio oporaviti i Federer je bez problema kontrolirao susret. Ovaj put nedostajalo je Borni preciznosti za razliku od posljednjih mečeva protiv Švicarca, ali treba istaknuti i da je Federer odigrao briljantan meč.

Ćorić je uzeo prvi gem u meču i poveo s 1:0, ali nakon toga Federer kreće i uzima pet gemova u nizu te mirno dovršava prvi set. Uzeo ga je sa 6:2, a mogao je i sa 6:1, no Ćorić je spasio dvije set lopte.

Ništa se nije promijenio niti u drugom setu. Tamo je Ćorić izgubio već prvi gem na svom servisu, a nakon što je Federer poveo s 5:2 i došao do servisa za meč, bilo je jasno kako će ovaj susret završiti.

U cijelom meču Borna nije imao nijednu break priliku, Federer je bio nedodirljiv na svom servisu, a uspješno je kratio poene i tu Ćoriću uzimao priliku za nekakav ravnopravniji otpor.

Borna se tako oprašta od turnira, a Federer će u finalu igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa koji je nakon tri sata borbe svladao Gaela Monfilsa.

Dubai, polufinale:
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 5) - Gael Monfils (Francuska) 4:6, 7:6(4), 7:6(4)
Roger Federer (Švicarska, 2) - Borna Ćorić (Hrvatska, 6) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!