Nogomet

PSG ima veliku prednost, Manchester United dolazi bez pola momčadi

Jan Šneler • srijeda, 06.03.2019.
PSG ima veliku prednost, Manchester United dolazi bez pola momčadi
Foto: EPA

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka, PSG ne bi smio imati teži posao protiv Manchester Uniteda. Ipak, nakon jučerašnjeg dana, nikoga se ne smije podcijeniti...

Gotovo nemoguć posao čeka Manchester United u Parizu. Rekli bismo iznimno težak s obzirom na rezultat prve utakmice, ali uz sve izostanke, on se doista čini kao nemoguć. PSG ima veliku prednost od dva pogotka, relativno netaknutu momčad i veliki je favorit.

United ne samo što zaostaje dva pogotka nego i ne može računati na čak desetoricu igrača. Redom zbog ozljeda nema Antonija Valencije, Mattea Darmiana, Juana Mate, Andera Herrere, Jessea Lingarda, Alexisa Sancheza, Nemanje Matića, Phila Jonesa, Anthonyja Martiala i zbog crvenog kartona Paula Pogbe.

Kao da nije dovoljan problem pobijediti PSG u gostima, Crveni vragovi još moraju to učiniti s barem dva razlike i uz to igrati bez najboljih igrača. Ipak, Ole Gunnar Solskjaer se nada najboljem i najavljuje ofenzivu.

"Golovi mijenjaju susrete. Moramo zabiti prvi gol što prije i onda je sve moguće. Nogomet je tehnička i taktička igra, ali jednako tako i mentalna. Ne postoji nemoguća misija. Ovo je samo nešto teža situacija. Svi su uvjereni kako to možemo napraviti. Ući u povijest nije motivacija. Motivacija je proći dalje. Ovi igrači nisu navikli na poraze", rekao je trener Uniteda.

S druge strane, u PSG-u vlada zadovoljstvo. Iako bez Neymara i Edinsona Cavanija, Parižani izgledaju odlično i s obzirom na situaciju u Ligue 1, mogu se isključivo posvetiti Ligi prvaka. United će sigurno krenuti ofenzivno, a to je prava prilika za brze igrače PSG-a da dođu do pogotka kojim bi učinili misiju gostima još težom. Opuštanja jasno nema, ali jednako tako niti velikog pritiska.

"Moramo zaboraviti prvi susret. Sreća je isto važan faktor i želimo se uvjeriti da ona večeras neće biti involvirana. Važno je da ponovimo što smo dobro radili i da se koncentriramo na ovaj susret. Igrat ćemo isto kao i da smo izgubili prvu utakmicu. Ne mogu dozvoliti da igrači razmišljaju o velikoj prednosti", rekao je Thomas Tuchel, trener PSG-a.

Susret počinje u 21 sat, a sudit će Damir Skomina iz Slovenije.

Liga prvaka, osmina finala, 2. utakmica:
PSG - Manchester United (21.00)
1. utakmica: 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!