Nogomet

Veliki dvoboj Napolija i Salzburga, Inter gostuje kod Eintrachta, Chelsea i Kovačić dočekuju kijevski Dinamo

Jan Šneler • četvrtak, 07.03.2019.
Veliki dvoboj Napolija i Salzburga, Inter gostuje kod Eintrachta, Chelsea i Kovačić dočekuju kijevski Dinamo
Foto: EPA

Na rasporedu su prve utakmice osmine finala Europske lige, a ovo je već faza natjecanja u kojemu sudjeluju jako dobre momčadi i upravo zato večerašnji ogledi mogli bi biti prava poslastica za sve ljubitelje kvalitetnog nogometa…

Eintracht – Inter

Eintracht igra jako dobro ove sezone i nikoga ne treba iznenaditi što su došli ovako daleko u Europskoj ligi. Oni definitivno imaju momčad za velike rezultate i ne bi nas čudilo kada bi, uz malo sreće u ždrijebu, došli i do polufinala. Večeras su favoriti protiv Intera koji ne briljira i ima velikih problema unutar same ekipe.

Problema ima na relaciji trenera i pojedinih igrača, neki talijanski mediji sugeriraju kako i unutar igrača ima nesuglasica i to definitivno ne pridonosi dobroj atmosferi. Večeras će Inter morati istrčati bez Maura Icardija koji opasno živcira sve u Interu, Šime Vrsaljka i Radje Nainggolana, dok se očekuje nastup Marcela Brozovića i Ivana Perišića od prve minute.

Što se tiče Eintrachta, Ante Rebić se ozlijedio protiv Hoffenheima i danas sigurno neće nastupiti, a odsutan je i Lucas Torro. Domaćin je jako dobar na svom terenu i danas bi morao iskoristiti bolju formu i doći do prednosti u ogledu s Interom.

Chelsea – Dinamo Kijev

Chelsea večeras želi doći do pobjede protiv Dinamo Kijeva kako bi osigurali što lakši uzvrat u Ukrajini. Maurizio Sarri je pod velikim pritiskom u posljednje vrijeme i sigurno da bi mu dobri rezultati u Europskoj ligi mogli osigurati nešto mirniji završetak sezone. Bluesi nemaju problema s ozljedama i za očekivati je da će startati u najjačem sastavu.

U prvih 11 valja očekivati Matea Kovačića kojeg trener Chelseaja hvali i ističe kao važnog faktora momčadi. S druge strane, Dinamo Kijev ima solidnu sezonu i nakon relativno rutinskog prolaza skupine Europske lige, u šesnaestini finala svladali su Olympiakos. Na njihovu žalost kartone je skupio Benjamin Verbič koji neće imati pravo nastupa u današnjem susretu. On je ujedno jedan od najboljih igrača ukrajinske momčadi ove sezone.

Odsutan će biti i Josip Pivarić koji je zbog ozljede još uvijek van terena. Kijevljani jesu nezgodni i sigurno da Chelseaju neće biti lako, ali prednost domaćeg terena u prvom susretu trebali bi iskoristiti i izboriti nešto lakši uzvrat u Kijevu.

Napoli – Salzburg

U Napulju nas očekuje možda i najzanimljivija večerašnja utakmica. S jedne strane je Napoli koji je porazom od Juventusa u Serie A izgubio svaku nadu za naslov prvaka, dok gosti iz Salzburga po običaju igraju sjajno u europskim natjecanjima. Prošle sezone Salzburg došao je do polufinala i bio blizu finalnom susretu, a ove sezone jednako su uvjerljivi.

Nakon što su iznimno tešku skupinu prošli kao od šale bez poraza, u nokaut fazi izbacili su Club Brugge s ukupnih 5:2. Napoli je definitivno najjača momčad od svih s kojim se Salzburg susreo ove sezone, ali šanse im nisu male.

Talijani su jaki, imaju dobru momčad, no nekako se čini kao da im nešto nedostaje. Nije Napoli bio bez uspjeha proteklih godina, ali da se očekivalo više od sjajne generacije koju su imali, zasigurno jest. U dva susreta osmine finala, pitanje je može li Napoli opravdati status favorita i je li uopće u toj poziciji. Salzburg je vrlo čvrsta i organizirana momčad koja ima iskustva u ovakvim utakmicama. Dodajmo još kako je kod gostiju zbog lakše ozljede upitan Marin Pongračić.

Ostali dvoboji

Arsenal prvi susret igra u gostima kod Rennesa. Francuzi su imali loš period u grupnoj fazi, ali su s dvije pobjede u posljednja dva kola uspjeli osigurati prolaz dalje. Protiv Betisa je također bilo problema, propustili su doma veliko vodstvo od 3:1, ali su u gostima slavili i iznenadili opasne Španjolce. Topnicima definitivno neće biti lako, ali sve osim uvjerljivog poraza bilo bi za njih dobro. Arsenal uzvrat igra na svom terenu i tu je prilično uvjerljiv, iako i u gostima kod Rennesa ima status favorita.

Sevilla će na svom terenu dočekati Slaviju Prag i premda španjolska momčad ima problema s izostancima, njihova kvaliteta i iskustvo trebali bi doći do izražaja. Čehe su mnogi htjeli dobiti kao protivnika, ali s obzirom na činjenicu da uzvrat igraju u Pragu, Slavia može iznenaditi. Zenit će na svom terenu dočekati Villarreal kojemu Europska liga sigurno nije u prvom planu jer se trenutno nalaze na 18. mjestu La Lige. U vrlo opasnom su položaju i teško je očekivati da bi u dva susreta mogli svladati jaki Zenit.

Konačno, Valencia će ugostiti Krasnodar. Španjolci igraju dosta dobru obranu, malo golova primaju, ali logično je očekivati da će večeras dominirati i pokušati doći do pobjede. Gosti se nadaju pozitivnom ishodu u prvom susretu i rješavanju prolaza u Rusiji.

Europska liga, osmina finala, 1. utakmica:
Eintracht Frankfurt – Inter (18.55)
Dinamo – Benfica (18.55)
Sevilla – Slavia Prag (18.55)
Rennes – Arsenal (18.55)
Zenit – Villarreal (18.55)
Chelsea – Dinamo Kijev (21.00)
Napoli – Red Bull Salzburg (21.00)
Valencia – Krasnodar (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!