Tenis

Kutak za kladioničare: Wawrinka favorit protiv Evansa, Raptorsi u gostima kod oslabljenih Pelicansa

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 08.03.2019.
Kutak za kladioničare: Wawrinka favorit protiv Evansa, Raptorsi u gostima kod oslabljenih Pelicansa
Foto: EPA

Stan Wawrinka, Toronto Raptorsi i Inter iz Zaprešića naši su današnji favoriti, u danu s povećim brojem izjednačenih mečeva praktički u svim sportovima. U svakom slučaju lijepa najava za uvijek burni vikend...

Stan Wawrinka - Daniel Evans

U prvom kolu turnira u Indian Wellsu sastaju se Daniel Evans i Stan Wawrinka, a Švicarac u ovaj dvoboj ulazi kao favorit. Wawrinka je nedvojbeno bolji igrač od Evansa, ove sezone nema toliko problema s ozljedama kao što je imao proteklih sezona. Međutim Wawrinka nema pravo na opuštanje, Evans ove sezone bilježi odlične rezultate i ima pregršt odigranih mečeva što mu je i potrebno s obzirom da je dugo pauzirao zbog pozitivnog dopinškog testa. Uhvatio je pravu formu i Wawrinka će se morati dobro namučiti da ga pobijedi. U jedinom dosadašnjem ranijem dvoboju, Wawrinka je svladao Evansa 2016. godine na US Openu, ali dosta teško u pet setova.

Evans je ove sezone igrao u finalu Challengera u Quimperu, ATP turnira u Delray Beachu i polufinale Challengera u Indian Wellsu. Ovdje je morao proći kroz kvalifikacije gdje je bio bolji od Rubena Bemelmansa i Noaha Rubina. Wawrinka je imao dobre nastupe u Rotterdamu gdje je došao do finala i usput svladao Raonića, Nishikorija i Shapovalova te u Acapulcu gdje ga je u četvrtfinalu nakon velike borbe svladao Nick Kyrgios. Malu prednost dajemo Wawrinki.

Prognoza: Pobjeda Wawrinke

Koeficijent (Supersport): Pobjeda Wawrinke 1.55, pobjeda Evansa 2.85

New Orleans Pelicans - Toronto Raptors

Oslabljeni New Orleans Pelicansi dočekuju Toronto Raptorse. Pelicansi neće vidjeti doigravanje, a nekako se jedva čeka kraj sezone da se dođe do konačnog raspleta situacije oko Anthonyja Davisa. Davis će do kraja sezone biti na ograničenoj minutaži, Pelicansi ga neće previše koristiti, ali kako su dobili ultimatum od NBA lige koja im je zabranila da ga ostave izvan terena, igra 20-ak minuta po susretu. U ovom susretu bit će dodatno oslabljeni neigranjem Jruea Holidayja koji je zaradio ozljedu i neko vrijeme neće moći nastupati.

Toronto Raptorsi ionako imaju kvalitetniji roster i za razliku od Pelicansa imaju se za što boriti. New Orleans još nije matematički ispao iz borbe za doigravanje, ali zaostatak je velik za osmoplasiranim Clippersima i samo je pitanje vremena kada će i oni ostati bez šanse. S druge strane Raptorsi se još uvijek nadaju da mogu dohvatiti i Buckse na vrhu Istočne konferencije, Milwaukee ima tri pobjede više. Toronto je u zadnja dva susreta upisao poraze, od Pistonsa u produžetku i od Rocketsa te će se htjeti vratiti na pobjednički put.

Prognoza: Pobjeda Toronto Raptorsa

Koeficijent (Supersport): Pobjeda New Orleans Pelicans 2.60, neriješeno 15.0, pobjeda Toronto Raptorsa 1.50

Rudeš - Inter

24. kolo HT Prve lige otvaraju u Kranjčevićevoj Rudeš i Inter. Rudeš je posljednjeplasirana momčad prvenstva bez ijedne pobjede na kontu i sa samo četiri boda dok je Inter skupio 17 bodova više, ali daleko je od sigurnog za ostanak. Rudeš pokušava probuditi nadu i vratiti se u borbu za opstanak, točnije barem kvalifikacije. No igra i kvaliteta nisu na njihovoj strani. U ovom susretu ne mogu računati na bolesnog Mrkonjića dok su Boršić i Smoljo ozlijeđeni, ali nadaju se da mogu iznenaditi.

Inter je ipak kvalitetniji. Ponajviše u smislu uigranosti jer je Tomislav Ivković morao sve ispočetka slagati zbog brojnih dolazaka i odlazaka i ova momčad je definitivno snažnija od one jesenas. No i takav Rudeš nije na razini ostalih prvoligaša iako može stvoriti probleme, posebno u igri prema naprijed. Inter je također imao ponešto promjena u momčadi tijekom zime, jedno od pojačanja je otpalo možda na duže vrijeme, naime Ivan Tatomirović zaradio je ozljedu u prošlom kolu protiv Hajduka i Toplak je ostao bez njega. No i bez njega Toplak ima na raspolaganju više kvalitetnih igrača, a ovo je Interu iznimno bitna utakmica u kojoj nema pravo na kiks jer mu se Istra može opasno približiti.

Prognoza: Pobjeda Intera

Koeficijent (Supersport): Pobjeda Rudeša 5.10, neriješeno 4.00, pobjeda Intera 1.80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!