Nogomet

Benfica prosula vodstvo protiv Belenensesa i uzela samo bod

Jan Šneler • ponedjeljak, 11.03.2019.
Benfica prosula vodstvo protiv Belenensesa i uzela samo bod
Foto: FaH

U 25. kolu portugalske Primeire, trenutno prvoplasirana Benfica nije uspjela doći do slavlja protiv Belenensesa te je portugalska momčad u problemima prije uzvrata protiv Dinama...

Susret Benfice protiv Belenensesa u 25. kolu Primeire vjerojatno ne bi zapeo za oko prosječnom hrvatskom ljubitelju nogometa, ali ovoga tjedna to je gotovo sigurno bila jedna od gledanijih utakmica. Protivnik Dinama u osmini finala Europske lige izgledao je dobro na terenu, ali je također pokazao i određene probleme u momčadi koji su i uzrok remija (2:2).

Portugalska momčad nastupila je u nešto drugačijem sastavu od onoga iz prvog susreta s Dinamom. U momčad se vratio Andre Almeida u obrani, od početka su u vezi krenuli Andreas Samaris, Rafa Silva i Pizzi, a zbog ozljede Harisa Seferovića, u napadu je bio Jonas.

Već nakon tri minute utakmice domaći su imali dobru priliku. Nakon dobrog prodora Samarisa loptu je primio Silva i odmah pucao, ali malo pored gola. Niti gosti nisu bili bezopasni te su vrlo brzo, nakon samo par minuta, došli do izgledne prilike, ali pogotka nije bilo.

Bolja je bila Benfica, držala utakmicu pod kontrolom, ali do pogotka nisu stigli u prvom dijelu. U 34. minuti Joao Felix je loše primio loptu u petercu i upropastio prilično dobru priliku. Isti igrač okušao je svoj udarac par minuta kasnije, no lopta odlazi daleko od gola.

U nastavku susreta domaći su ipak imali više sreće, odnosno bili su puno precizniji. U 55. minuti Almeida je lijepo pronašao Jonasa u šesnaestercu koji se sjajno okreće i iz prve zabija za 1:0. Osjećalo se kako je Benfici trebao taj pogodak kako bi se malo opustili.

Svega par minuta kasnije, Samaris je uputio siloviti udarac, lopta je dirala nekoga u gužvi i ušla u gol te je nakon sat vremena igre Benfica vodila s 2:0. Činilo se kako će domaći sastav mirno privesti susret kraju, no otrežnjenje je brzo stiglo.

U 68. minuti Diogo Viana je ubacio iz slobodnog udarca, domaći vratara potpuno krivo procijenio loptu i praktički ju pustio da uđe u gol. Belenenses je smanjio rezultat, ali domaći sastav još je uvijek imao vodstvo.

Ipak, to se promijenilo u 70. minuti. Ovoga puta katastrofalno je pogriješio Ruben Dias, Kikas je izbio sam pred vratara i rutinski zabio za 2:2. Sve što je Benfica gradila i velika prednost koju je imala nestali su za samo par minuta i domaći sastav nije više djelovao toliko mirno.

Nakon primljenog drugog pogotka domaći su bili u šoku, ali su prilično brzo krenuli igrati sve ofenzivnije i došli do nekoliko poluprilika. Ozbiljnijih pokušaja nije bilo, a istaknuti možemo tek jedan šut glavom Jonasa.

Vremena je bilo sve manje, Belenenses se zatvorio i pokušavao tek preko polukontri i kontri opasnije zaprijetiti. Napomenimo kako je u sudačkoj nadoknadi, Eduardo Henriquez zaradio drugi žuti karton te su gosti par minuta igrali s igračem manje. Također, Filip Krovinović proveo svih 90 minuta na klupi za pričuve Benfice.

Bez obzira na dominaciju, Benfica nije uspjela doći do novog pogotka i tako osigurati nova tri boda. Ovaj rezultat nikako nije dobar za nju jer sada ima isti broj bodova kao Porto.

Navijači Dinama svakako mogu biti zadovoljni jer premda Benfica nije odigrala lošu utakmicu, pokazala je znakove nervoze kada im rezultat ne ide po planu, a također dosta je bilo i grešaka jer se ovakva prednost na domaćem terenu ne smije samo tako dopustiti.

Liga Primeira, 25. kolo:
Benfica - Belenenses 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!