Košarka

Hezonja: "Nije mi bitno što sam slobodan igrač, pokušavam pomoći ovim dečkima"

Branimir Korać • srijeda, 13.03.2019.
Hezonja: "Nije mi bitno što sam slobodan igrač, pokušavam pomoći ovim dečkima"
Foto: EPA

Mario Hezonja trenutno je van parketa zbog ozljede noge i očekuje se kako bi uskoro trebao ponovno biti na parketu i vratiti se u rotaciju. Iako Knicksi imaju tešku sezonu, čini se kako je Hezonja tamo vrlo zadovoljan...

Kada je ljetos dolazio, potpisao je jednogodišnji ugovor i na ljeto će moći birati novu sredinu. To ga trenutno ni najmanje ne zanima, tvrdi u razgovoru za New York Post kako mu je prioritet pomoći momčadi.

"Nije mi bitno što sam free agent, pokušavam pomoći ovim dečkima, nije me briga za mene. Bit ću dobro, vjerujte mi, s mojim košarkaškim vještinama, talentom i mogućnostima uvijek ću biti dobro. Sada mi je najvažnije pomoći ovim dečkima sa stvarima kroz koje sam već prolazio i ovdje i u Europi."

"Znam da je situacija dosta osjetljiva s dosta onih koji će biti slobodni igrači, ali i s dosta mladih igrača kojima pokušavam pomoći. Ako nešto uočim na treningu, upozorim ih što trebaju popraviti. Moramo nastaviti pokazivati zajedništvo i na dobar način završiti sezonu. Mnoge momčadi kada ne dohvate doigravanje, jednostavno se predaju."

Hezonja je ove sezone u 48 utakmica prosječno ubacivao 7.6 poena uz 39.7 posto ubačaja iz igre, nastupajući 19 minuta po susretu.

"Moji brojevi? To je priča za navijače. Oni ljudi koji nas okružuju i koji te žele dovesti u svoju momčad, oni vide što uistinu radiš na terenu i van njega. Kakav si suigrač, radiš li ispravne stvari, jesi li pobjednik, uklapaš li se u roster. Ne govorim o drugim momčadima već ovoj ovdje, ovdje pokušavamo nešto stvoriti. Nikada me nisu brinuli brojevi, znam gdje mogu biti kada sam na vrhuncu. Nisam zabrinut jer znam zašto sam ovdje došao i kakav odnos imam s ovim ljudima."

Hezonja niti u jednom trenutku nije požalio zbog odluke o dolasku u Knickse.

"Imao sam ponuda momčadi koje igraju doigravanje, ali ovo je bio moj izbor. Čvrsto sam stao uz ovu odluku. Izabrao sam Davida Fizdalea, Stevea Millsa i Scotta Perryja. Čak i kroz tešku sezonu čvrsto stojim uz ovu svoju odluku. I u dobrim i u lošim trenucima stojimo zajedno i taj odnos je bitan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!