Nogomet

Barcelona mora pobijediti, Lyon ne smije izgubiti

Jan Šneler • srijeda, 13.03.2019.
Barcelona mora pobijediti, Lyon ne smije izgubiti
Foto: EPA

Slično kao i druga današnja utakmica, susret na Camp Nou između Barcelone i Lyona bit će iznimno uzbudljiv jer Barcelonu samo pobjeda vodi u četvrtfinale...

Prvi susret Barcelone i Lyona završio je bez pogodaka. Katalonci su imali dominaciju tijekom svih 90 minuta, 25 udaraca na gol, ali nisu uspjeli zabiti. Večeras su favoriti u uzvratu, ali Lyon ima veliku prednost u činjenici kako im je dovoljan i remi ako postignu barem jedan pogodak.

Jasno, ići na takvu taktičku postavku ili se braniti u Barceloni ravno je ludilu. Lyon mora biti aktivan, tražiti priliku da ugrozi protivnika i ne dopustiti im da se razmašu i dominiraju od starta. Kada u napadu imate takve pojedince kakve ima Barcelona, jasno je da će prije ili kasnije negdje puknuti.

Katalonci nemaju problema s ozljedama, prva postava bit će spremna, a od prve minute startat će i Ivan Rakitić, neizostavni dio Barceloninog srednjeg reda. U Barceloni ipak ne žele pasti u zamku kako je pitanje trenutka kada će postići pogodak i slaviti protiv Lyona. Trener Ernesto Valverde ne sumnja kako će biti teško doći do pobjede.

"Lyon će doći sa svojim kvalitetama, imaju jaki napad, brze igrače i sigurno da će htjeti to iskoristiti. Svjesni su činjenice kako bi im gol u gostima mogao biti krucijalan. Rezultat iz prve utakmice ipak nije toliko presudan. Vidjeli smo već prošli tjedan velikih preokreta. Jednostavno je. Moramo pobijediti ako se želimo kvalificirati dalje", rekao je trener Barcelone.

U redovima Lyona sretni su što se nakon suspenzije vraća Nabil Fekir koji bi im mogao iznimno pomoći u napadačkim akcijama. Francuzi su svjesni kvalitete Barcelone i činjenice da je Camp Nou teško osvojiva utvrda, ali prilika će sigurno biti. Klinička preciznost, odlično korištenje prilika i pokretljivi vezni red. To su sve stvari koje Lyon mora odraditi na razini ako želi slaviti. Jasno, gol bi trebao biti preduvjet.

"Moramo igrati našu igru bez pritiska. Znamo što nas čeka i neće sigurno biti lako protiv jedne od najboljih momčadi Europe. Skromni smo i vjerujemo u sebe da možemo proći dalje. Svaki igrač mora odraditi odlično svoj dio jer opasnost može doći s krila ili iz individualnih akcija. Trebat će nam perfektna utakmica za prolaz", iskren je bio Bruno Genesio.

Kao što smo u najavi Bayerna i Liverpoola rekli da bi se po prvi put od 2006. godine moglo dogoditi da ne vidimo njemački klub u četvrtfinalu. Ako Barcelona danas ispadne, po prvi put nakon sezone 2004-05 neće biti španjolskog kluba među najboljih osam Lige prvaka. Također, od kada se igra ovakav sustav nokaut faze (sezona 1994-95), nije se dogodila sezona da njemački ili španjolski klub nisu ušli u četvrtfinale.

Današnji susret počinje u 21 sat, a sudit će Szymon Marciniak iz Poljske.

Liga prvaka, osmina finala, 2. utakmica:
Barcelona - Lyon (21.00)
1. utakmica: 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!