Nogomet

Kutak za kladioničare: Golova neće nedostajati u Münchenu, Monfils favorit protiv Kohlschreibera

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 13.03.2019.
Kutak za kladioničare: Golova neće nedostajati u Münchenu, Monfils favorit protiv Kohlschreibera
Foto: EPA

Liga prvaka i Indian Wells su u fokusu ove srijede. Utakmica večeri je ona između Bayerna i Liverpoola u kojoj očekujemo spektakl...

Bayern - Liverpool

Bayern i Liverpool sastaju se u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka nakon što je u Liverpoolu bilo 0:0. Jedan gol na bilo kojoj strani bit će dovoljan da otvori utakmicu u potpunosti. Obje momčadi imaju vrlo kvalitetan napad i igru prema naprijed, u obrani imaju nedorečenosti o teško je za očekivati da u ovom susretu neće biti pogodaka. Bavarci su domaćini i sigurno će oni tražiti inicijativu i pogotke, no Liverpool nema ništa protiv jer je svjestan koliko je jak u tranziciji te mu neće trebati previše da zaprijeti domaćinu.

Teško je prognozirati tko će do pobjede ili prolaza, ali za vjerovati je da će pogodaka biti. Trebalo ih je biti i u Liverpoolu i nekako sumnjamo da se u dvije utakmice momčadi s ovakvim napadačkim kvalitetama i potencijalima može dogoditi da jedni i(li) drugi ne postignu nijedan pogodak. Rani gol mogao bi garantirati čak i golijadu,, no u bilo koje vrijeme bilo koja momčad dođe do gola, neće živjeti bezbrižno i vjerojatno će se ubrzo naći pod pritiskom protivnika.

Prognoza: Obje momčadi daju gol

Koeficijenti (Supersport): Obje momčadi daju gol 1.65, jedna ili obje momčadi ne daju gol 2.10

Gael Monfils - Philipp Kohlschreiber

Philipp Kohlschreiber kreirao je veliko iznenađenje pobjedom protiv Novaka Đokovića, međutim veliko je pitanje može li spojiti dva takva meča. Đoković je odigrao slabo, Kohlschreiber je to iskoristio, no odmah mu slijedi novi neugodan ispit, igrat će protiv tenisača koji je u odličnoj formi, Gaela Monfilsa. Monfils tijekom cijele sezone igra jako dobar tenis, osvojio je turnir u Rotterdamu, igrao u polufinalu Sofije i Dubaija, a s kvalitetnim nastupima nastavio je i u Indian Wellsu.

Prvi protivnici bili su mu Leonardo Mayer i Albert Ramos i Monfils ih je uspješno apsolvirao. U prilog mu ide i činjenica da je vrlo često igrao protiv Kohlschreibera i to na svim podlogama i uredno je pobjeđivao. Nijemac ga je rijetko kad svladao, a zadnji put to je učinio 2013. godine na travi Stuttgarta. Nakon toga igrali su još pet puta i svih pet puta slavio je Monfils. U zadnjem međusobnom dvoboju 2017. godine na Australian Openu Monfils je odnio pobjedu u tri seta za manje od dva sata igre.

Prognoza: Pobjeda Monfilsa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Monfilsa 1.55, pobjeda Kohlschreibera 2.85

Ivo Karlović - Dominic Thiem

Težak meč je pred Ivom Karlovićem kojem je protivnik u osmini finala osmi igrač svijeta Dominic Thiem. Austrijanac je jasan favorit u ovom susretu i Karlovićeva pobjeda predstavljala bi ugodno iznenađenje. no mi vjerujemo da Karlovićem ako čak i ne bude mogao do dva seta, uzet će barem jedan set Austrijancu. Thiem je favorit, ali ove godine ne igra posebno dobro i tu je Karlovićeva prilika. Ako servis bude služio Karlovića kao što to čini ove sezone, šanse će mu značajno rasti.

U dosadašnja tri kola nije izgubio niti set. Redom je rušio Ebdena, Ćorića i Gunneswarana i pobjeda protiv Thiema puno bi mu značila. Thiem je napokon spojio dva dobra meča i svladao Thompsona i Simona, no sada ga očekuje potpuno drugačiji profil igrača. Zanimljivo Karlović i Thiem još se nikada nisu međusobno sastali iako ih je put često vodio na iste turnire. Dobar rezultat i u ovom meču Karloviću bi značio i novi skok na ljestvici gdje je trenutno 89. igrač svijeta, a definitivno će napredovati na ljestvici.

Prognoza: Thiem ne pobjeđuje s 2:0 u setovima

Koeficijenti (Supersport): Thiem pobjeđuje s 2:0 1.70, Thiem ne pobjeđuje s 2:0 1.90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!