Nogomet

Sjajni Mané srušio Bayern i odveo Liverpool u četvrtfinale

Jan Šneler • srijeda, 13.03.2019.
Sjajni Mané srušio Bayern i odveo Liverpool u četvrtfinale
Foto: EPA

Iako susret nije obilovao prilikama niti opravdao očekivanja, Liverpool je zasluženo došao do pobjede nad Bayernom (1:3) te se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka...

Ne može se reći kako je igra Liverpoola u uzvratnom susretu protiv Bayerna bila maestralna, ali Redsi su potpuno zasluženo ušli među najboljih osam. Bavarci koje vodi Niko Kovač nisu odradili sjajnu utakmicu, previše je tu bilo grešaka i manjka kreacije da bi se moglo razmišljati o ulasku u četvrtfinale.

Početnih desetak minuta pripalo je Bayernu. Njemačka momčad odmah je krenula žustro nastojeći što prije doći do gola. U devetoj minuti Thiago Alcantara lijepo je tukao, ali lopta je otišla malo preko gola. Par minuta kasnije, Jurgen Klopp morao je napraviti prvu izmjenu te je umjesto Jordana Hendersona u igru ušao Fabinho.

Liverpool se malo probudio i u 25. minuti došao do solidne prilike, ali silovit udarac Roberta Firmina s ruba šesnaesterca otišao je pored gola. Ipak, minutu kasnije, Redsi su došli do vodstva. Virgil Van Dijk je prekrasnim dodavanjem pronašao Sadija Manéa koji bježi Rafinhi i koristi grešku Manuela Neuera te lobom prekrasno zabija.

Vrlo brzo nakon pogotka, Liverpool je mogao doći do još jednog gola. U 35. minuti, Mané je proigrao Andrewa Robertsona koji malo iskosa silovito puca, ali Neuer odlično brani.

Liverpool je nastavio s boljom igrom, ali Bayern je uspio doći do izjednačenja. Serge Gnabry je oštro ubacio u peterac, a Joel Matip nespretnom reakcijom poslao loptu u vlastitu mrežu.

Nismo se nagledali pretjerano dobrog nogometa u prvih 45 minuta, a u nastavku smo također vidjeli brojna loša dodavanja, slabija kretanja pojedinih igrača i loše reakcije braniča.

Mirno je počeo nastavak susreta, nismo vidjeli velikih prilika u prvih desetak minuta i eventualno možemo izdvojiti pokušaj Mohameda Salaha iz 50. minute koji je ukrotio Neuer.

Bayern je pokušao visoko pritisnuti Liverpoolovu obranu koja je znala griješiti u predaji lopte, ali do novog pogotka Bavarci nisu stigli. U 69. minuti, Liverpool je ponovno došao do pogotka. Nakon kornera, u skoku je zakasnio Mats Hummels, a Van Dijk nakon sjajne asistencije, upisao i pogodak.

Mogli su Redsi vrlo brzo potpuno potopiti Bayern i riješiti pitanje pogotka, ali je Salah bio previše sebičan i propustio matirati Neuera. Ipak, Egipćanin se iskupio u 84. minuti.

Sjajnom asistencijom vanjskom nogom Salah je pronašao Manéa koji glavom u padu zabija za 1:3 i potvrđuje pobjedu Liverpoola i prolaz u četvrtfinale Lige prvaka.

Do kraja susreta ostalo je svega par minuta, ritam utakmice pao je i Liverpool je sačuvao stečenu prednost. Napomenimo kako je Dejan Lovren cijeli susret proveo na klupi za pričuve Liverpoola.

Liga prvaka, osmina finala, 2. utakmica:
Bayern - Liverpool 1:3
Ukupni rezultat: 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!