Nogomet

Halilović na udaru kritika: "Tehnika mu je fantastična, prekrasna, ali ako imaš samo to, nikada nećeš napraviti iskorak"

Branimir Korać • četvrtak, 14.03.2019.
Halilović na udaru kritika: "Tehnika mu je fantastična, prekrasna, ali ako imaš samo to, nikada nećeš napraviti iskorak"
Foto: EPA

Alen Halilović trebao je prelaskom iz Milana u Standard napraviti iskorak i doći u sredinu u kojoj će imati minutažu, ali niti u Belgiji ne ide sve glatko...

Alen Halilović nije se probio niti u Standardu gdje i dalje nema kontinuitet u minutaži. Bivši hrvatski internacionalci koji su iskusili belgijski nogomet smatraju kako Halilović mora neke stvari promijeniti kako bi uspio.

Bivši napadač Rijeke Zoran Ban otvoreno poručuje Haliloviću kako se nogomet ne igra bez trčanja i igre bez lopte.

"Prije nekoliko dana razgovarao sam s njegovim ocem, on je vrlo optimističan oko Alenove budućnosti, a ja ću biti tek onog trenutka kada vidim da je napokon usvojio neke osnovne stvari. Tehnika mu je fantastična, prekrasna, ali ako imaš samo to, nikada nećeš napraviti iskorak na najvišu razinu. Nije bio spreman za Barcelonu, niti za Hamburg, niti za Milan, u takvim klubovima moraš se ubiti od posla svaki dan. Neće biti ništa bolje u Belgiji ako ne podigne svoju igru. Mislim da navijači Standarda neće cijeniti igrača koji radi ono što on radi - čeka loptu, ne trči i igra samo s loptom. To je njegov veliki problem."

Tonči Martić također smatra kako je vrijeme za promjene u njegovoj karijeri.

"Ne kažem da mu je Standard posljednja prilika, ali možda tako izgleda. Nismo mu napravili uslugu kada smo ga počeli zvati novim Messijem i uspoređivati ga s Modrićem i Rakitićem. On je bio velika nada, ali u Hrvatskoj ih je puno. Bio je u reprezentaciji sa 17 godina, nisam siguran da je to bilo zasluženo, ali imao je prave ljude koji su ga mogli pogurati u tom trenutku. Danas treba minutažu, treba ritam, agresivnost, borbenost i tvrde utakmice. U Hrvatskoj ste sjajan igrač čim prodate dribling ili provučete nekom kroz noge, ljudi više cijene tehničare nego radnike. U Belgiji je drugačije", dodaje Martić za Sport / FootMagazine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!