Nogomet

Drama u Krasnodaru, Valencia do prolaza u 93., Chelsea pregazio kijevski Dinamo u uzvratu

Petar Jenjić • četvrtak, 14.03.2019.
Drama u Krasnodaru, Valencia do prolaza u 93., Chelsea pregazio kijevski Dinamo u uzvratu
Foto: EPA

Odigrane su prve tri uzvratne utakmice osmine finala Europske lige, a najviše drame vidjeli smo u Krasnodaru gdje je do prolaska dalje u samoj završnici susreta stigla Valencia. Chelsea nije imao problema protiv Dinamo Kijeva, dok je Napoli uspio sačuvati prednost protiv Salzburga zahvaljujući visokoj pobjedi u prvom susretu...

Pravu dramu gledali smo u Krasnodaru gdje je ruska momčad bila na pragu prolaska u četvrtfinale protiv Valencije, no na kraju nije uspjela. Nakon poraza u prvoj utakmici 2:1, Kuban je sve do praktički posljednjih sekundi imao prolazak dalje, međutim, u trećoj minuti sudačke nadoknade španjolska je momčad uspjela izjednačiti na 1:1.

Igrala se 85. minuta kada je Magomed Sulejmanov postigao fenomenalan pogodak. Pucao je iskosa s ruba kaznenog prostora i neobranjivo pogodio suprotni kut. Gosti se nisu predavali te su u sudačkoj nadoknadi došli pogotka. Kevin Gameiro je asistirao, a Goncalo Guedes poentirao za veliko slavlje Valencije.

Chelsea je u prvoj utakmici na Stamford Bridgeu slavio protiv Dinamo Kijeva s 3:0, a na gostovanju u Ukrajini već je u do kraja prvog poluvremena riješio pitanje prolaska dalje - ako je upitnik i postojao, barem što se tiče engleske momčadi. U konačnici je slavio s visokih 5:0 te tako izborio ulazak među osam najboljih.

Igrala se peta minuta kada je Chelsea stigao do vodstva. Nakon ubačaja iz kornera Loftus-Cheek je glavom skrenuo loptu prema Giroudu koji s pet metara lakoćom poentira. U 33. minuti francuski napadač u gostujućem dresu ponovno se upisao u strijelce, ovoga puta u ulozi asistenta našao se Marcus Alonso koji je krasno centrirao na peterac, a Giroud iskoristio neopreznost domaće obrane.

U završnici prvog poluvremena engleska je momčad postigla i treći pogodak, ovoga puta asistirao je Hudson-Odoi, a Alonso se nakon asistencije upisao i u strijelce. Nakon nešto manje od sat vremena igre Willian je ubacio iz slobodnog udarca, a Giroud poentirao glavom i kompletirao hat-trick. Konačan rezultat postavio je Hudson-Odoi u 78. minuti.

Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu za gostujuću momčad.

Napoli je u prvom susretu slavio s 3:0 i u uzvratu kod Salzburga. Težak je zadatak bio pred austrijskom momčadi u uzvratu. Uspjela je postići tri gola, no na njihovu žalost, Napoli je postigao jedan i tu je priči za njih bio kraj.

Uz malo sreće Napoli je stigao do vodstva u 14. minuti. Nije dobro reagirala obrana Salzburga koja nije uspjela izbiti loptu iz peterca, a do nje je došao Arkadiusz Milik i krasnim volejem poentirao.

Nakon polovice igre u prvom poluvremenu austrijska je momčad stigla do izjednačenja. Dominik Szoboszlai je proigrao Munasa Dabbura koji utrčava u kazneni prostor, izbacuje jednog protivničkog igrača i poentira pored vratara Napolija.

U 65. minuti austrijska je momčad preokrenula rezultat, Andreas Ulmer ubacio je s lijevog krila u kazneni prostor, a loptu je u mrežu skrenuo Fredrik Gulbrandsen.

U sudačkoj nadoknadi Salzburg je postigao i treći pogodak, strijelac je bio Christoph Leitgeb, no za nešto više nedostajalo je vremena.

Europska liga, osmina finala:
Kuban Krasnodar - Valencia* 1:1
Dinamo Kijev - Chelsea* 0:5
Salzburg - Napoli* 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!