Nogomet

Bjelica: "Prilika Gojaka je trenutak u kojem smo mogli prelomiti utakmicu, vjerujem da bi izdržali"

Jan Šneler • petak, 15.03.2019.
Bjelica: "Prilika Gojaka je trenutak u kojem smo mogli prelomiti utakmicu, vjerujem da bi izdržali"
Foto: FaH

Dinamo je ispao iz Europske lige od Benfice, ali trener Modrih Nenad Bjelica definitivno nema razloga za ljutnju ili sram jer je njegova momčad odigrala sjajno u Europi ove sezone...

Iako je Dinamo poražen u uzvratnom susretu osmine finala Europske lige od lisabonske Benfice, trener Nenad Bjelica zadovoljan je igrom svoje momčadi i apostrofirao je kako su njegovi igrači dali maksimum. Ne smije se zaboraviti kako je Dinamo prošle godine ispao u play-offu Europske lige od albanskog Skenderbeua, da bi sada bio na pragu četvrtfinala.

"Benfica je dobra momčad, u drugom poluvremenu su uveli tri glavna igrača. Počeli su nas još više pritiskati, nismo uspijevali zadržati loptu i plod toga je gol koji je postignut. Nismo im previše dali, imali su te udarce izvan 16 metara. Ti igrači imaju tu kvalitetu i jako su dobro šutirali danas. Rekao bih čak da su naše prilike bile bolje, ali nismo ih iskoristili", rekao je Bjelica nakon same utakmice.

Veliku priliku imao je Amer Gojak i tada je Dinamo mogao prelomiti susret. U 96. minuti veznjak Dinama imao je šansu o kojoj je samo mogao sanjati, ali nažalost večeras nije bio njegov dan i udarac s par metara otišao je pored gola.

"Nismo imali previše šansi, ali to je bio trenutak utakmice u kojem smo mogli prelomiti. Vjerujem da bi onda izdržali i sačuvali rezultat", dodao je trener Dinama.

Bjelica je istaknuo kako smatra da je isključenje Petra Stojanovića potpuno opravdano te da se ubuduće takve stvari ne smiju ponavljati. Ipak, da ne ostane samo na tome, trener Modrih nahvalio je svoju momčad i istaknuo kako je silno ponosan na sve dosadašnje uspjehe.

"Mogu čestitati dečkima na svemu što su pružili u prvenstvu, kupu i Europi. Odigrali smo sjajnih utakmica. Danas smo se isto borili junački, vjerovali s igračem manje. Karakter momčadi je nevjerojatan i moram im čestitati", zaključio je Bjelica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!