Nogomet

Dilaver: "Nemamo se čega sramiti"; Livaković: "Idemo nastaviti ovako i sljedeće sezone"

Jan Šneler • petak, 15.03.2019.
Dilaver: "Nemamo se čega sramiti"; Livaković: "Idemo nastaviti ovako i sljedeće sezone"
Foto: EPA

Iako zasigurno tužni i razočarani, igrači Dinama mogu uzdignute glave hodati jer ne samo u ovom susretu, već u svim europskim dvobojima ove sezone pokazali su sjajno lice i zaslužuju potpuni respekt...

Poraz od Benfice nikada nije sramota, a držati portugalskog velikana u neizvjesnosti do samoga kraja i odvesti ga u produžetke na njegovom terenu mogu samo karakterne momčadi i momčadi koje vjeruju u svoje sposobnosti. Dinamo je primio samo jedan jedini pogodak od Benfice u 180 minuta i na tome treba čestitati. Ako čak uzmemo u obzir svih 210 minuta susreta, nekako smo skloni vjerovati kako su Modri imali bolje i "čišće" prilike.

No, to više nije važno i poštovanje zaslužuju svi igrači, a posebice Emir Dilaver koji je u paru s Kevin Theophile-Catherinom odradio sjajnu sezonu.

"Prvi gol smo primili iz naše greške. Imali smo šansu da postignemo gol za 2:1, na žalost, nismo uspjeli, ali nemamo se što sramiti. Imali smo lijepu sezonu u Europi. Bilo je fantastično za nas i navijače. Nema veze, sljedeće sezone ponovno. Boli poraz, ali nemamo se čega sramiti", rekao je Dilaver nakon susreta.

Još jedan od onih koji je odigrao odličnu utakmicu i bio pravovremen u svim reakcijama je Amir Rrahmani. Nisu se puno naigrali Benficini igrači pored prinudnog lijevog beka Dinama i kosovski reprezentativac istaknuo je kako je zadovoljan izvedbom momčadi ove sezone.

"Dali smo sve od sebe. Primili smo bezvezan gol, ali to je nogomet. Zadovoljan sam sa suigračima i ponosan sam što smo stigli do ovdje. Imali smo par prilika i nedostajao nam je taj zadnji pas", istaknuo je Rrahmani.

Konačno, vratar Dinama Dominik Livaković je primio tri pogotka, ali niti za jedan nije odgovoran. Ne samo to, već je Livaković sjajno branio tijekom svih 120 minuta i definitivno je bio ponajbolji, ako ne i najbolji pojedinac u redovima hrvatskog prvaka.

"Teška utakmica, dosta smo se branili do prvog gola, ali moramo biti ponosni na sebe. Napravili smo velik posao u Europi. Idemo nastaviti ovako i sljedeće sezone", zaključio je Livaković.

S riječima vratara Dinama se slažemo i potvrđujemo ih. Sljedeće sezone Dinamo ima novu priliku. Skinuto je prokletstvo proljeća u Europi, sljedeće sezone momčad Dinama, u kojem god sastavu bila, s Nenadom Bjelicom na čelu, može učiniti jako puno toga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!