Rukomet

Ubojiti Uwe Gensheimer vodio PSG do trećeg uzastopnog trofeja osvajača Liga kupa

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.03.2019.
Ubojiti Uwe Gensheimer vodio PSG do trećeg uzastopnog trofeja osvajača Liga kupa
Foto: EPA

U finalu Liga kupa na završnom turniru u Le Mansu PSG bio je bolji od Montpelliera. Parižani su slavili s 31:25 uz sjajan nastup Uwea Gensheimera...

Do 2017. godine PSG nije imao nijedan osvojeni Liga kup, ali je zato od tada uzeo sva tri izdanja. Sva tri puta bio je uvjerljiv i bez problema pobjeđivao Nantes, Toulouse i sada Montpellier.

Ovaj put Parižani su slavili 31:25, a za bolji otpor u ovom finalu Montpellieru je nedostajao veći doprinos vratara. Naime Vincent Gerard skupio je samo tri obrane dok je dvije više dodao Nikola Portner dok su na drugoj strani Corrales i Omeyer skupili dvostruko više.

PSG je u finalu vodstvo preuzeo u završnici prvog dijela kada je započeo seriju 5:0 koja se protegnula i na početak drugog poluvremena. Odvojio se PSG i na šest golova prednosti da bi Montpellier u 49. minuti golom Benjamina Afgoura smanjio na 24:23.

No onda kreće završna serija PSG-a koji radi 6:0 u samo pet minuta i rješava pitanje pobjednika. Završilo je 31:25, bez prevelikih stresova za najbolju francusku momčad.

Uwe Gensheimer bio je prvo ime susreta s devet golova dok je Mikkel Hansen dodao pet. Kod Montpelliera Valentin Porte zabio je šest golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!