Košarka

Hezonja: "Prva misao bila mi je kako sam u Gardenu i čuvam LeBrona u zadnjoj akciji"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 19.03.2019.
Hezonja: "Prva misao bila mi je kako sam u Gardenu i čuvam LeBrona u zadnjoj akciji"
Foto: EPA

Mario Hezonja ne može pobjeći od večeri u kojoj je povukao jedan od poteza karijere i izblokirao LeBrona Jamesa u posljednjoj akciji na susretu čime je donio Knicksima pobjedu 124:123...

U razgovoru za New York Post Hezonja se prisjetio na što je prvo pomislio kada je ostao sam s LeBronom Jamesom u završnici susreta.

"U Gardenu sam u New Yorku i čuvam LeBrona Jamesa u zadnjoj akciji. Nakon toga bio sam potpuno koncentriran na akciju, ali to mi je bila prva misao. Cijelu večer bio sam na njemu i nisam to shvatio do onog trenutka kada sam ostao sam s njim dok je cijela dvorana bila na nogama. To je jedan na jedan preko cijelog terena i cijeli svijet te gleda. Nakon zvuka sirene svi su bili na parketu, fantastično iskustvo."

Od tog trenutka Hezonja prima čestitke navijača, a fotografije te akcije postale su vrlo popularne.

"Kada otvorim društvene mreže ne mogu čak niti raditi ono što sam htio raditi, svijet je lud, moram se na to priviknuti. Ljudi mi šalju svakakve fotografije i fotomontaže, bilo je prilično smiješno."

"Morate imati sreće jer to je LeBron James. Svaka minimalna pogreška koju napravite, završit će prekršajem i njemu u korist. Samo sam htio ostati ispred njega, držati ruke gore i ostvariti kontakt. Drago mi je da je završilo blokadom."

Jamesa iznimno cijeni i dodaje kako je upravo on bio jedan od prvih velikih igrača koji mu se obratio.

"LeBron je prvi igrač čiji sam dres imao, on je prvi od svih All-Star igrača koji je sa mnom razgovarao. Bilo je to u mojoj rookie sezoni kada me trener Skiles stavio protiv njega i nije bilo tako ugodno kao u New Yorku. On je u biti jedan od prvih igrača s kojim sam razgovarao kao rookie."

I ovaj put mu je čestitao, makar nije završilo dobro za Jamesa.

"Rekao mi je dobra obrana Rio. U akciji prije te napravio je istu stvar, ali tamo su mi dosudili prekršaj."

Knicksi ne stoje dobro, ali Hezonja se nada boljim rezultatima u završnici sezone.

"Kao momčad moraš završiti sezonu dobro, nemoj napraviti ništa što će ti rušiti vrijednost, samo odradi ono što se od tebe traži i igraj svoju najbolju košarku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivan7019.03.2019. u 10:21
    Još da spojiš dve tekme...
    ivan70