Košarka

Krenulo polufinale Eurokupa, Valencia i Alba startale pobjedama

Petar Jenjić • utorak, 19.03.2019.
Krenulo polufinale Eurokupa, Valencia i Alba startale pobjedama

Odigrani su prvi polufinalni susreti Eurokupa u kojima su do pobjeda stigli domaćini. Valencia je bila bolja od Uniks Kazana, dok je Alba Berlin slavila protiv MoraBanc Andorre...

Do prednosti nakon prve utakmice stigla je Valencia koja je na domaćem terenu svladala Uniks Kazan rezultatom 69:64. Kao što to konačno stanje na semaforu i sugerira, bila je to napeta utakmica koja je odlučena u samoj završnici. Guillem Vives je ubacio tricu za vodstvo španjolske momčadi 61:60 dvije minute prije kraja, nakon čega je na drugoj strani terena napravio i blokadu. Will Thomas zabio je za dva posjeda razlike u posljednjoj minuti, a pobjedu je domaćin potvrdio s linije slobodnih bacanja.

Po 14 koševa u redovima Valencije ubacili su Mike Tobey (šest skokova) i Fernando San Emeterio, dok je Matt Thomas dodao 13 poena. Errick McCollum sa 16 koševa i Melvin Ejim s 13 poena i šest skokova bili su najbolji kod Uniksa.

Pobjedu od pet razlike upisala je i berlinska Alba koja je pred svojim navijačima stigla do prednosti u polufinalnoj seriji protiv MoraBanc Andorre. U seriji na dvije dobivene slavila je rezultatom 102:97.

Iako je na poluvremenu imala 16 koševa viška (59:43), Alba je prednost ispustila u nastavku susreta. Tako je Michele Vitali zabio tricu za minus dva gostiju (99:97). Međutim, na drugoj je strani, na isti način, uzvraća Martin Hermannsson čime je osigurao pobjedu svojoj momčadi.

Luke Sikma predvodio je Albu do pobjede s 20 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Peyton Siva dodao 18 koševa i devet asistencija. U redovima gostiju najbolji je bio David Jelinek sa 16 koševa.

Eurokup, polufinale:
Valencia - Uniks Kazan 69:64 (1-0)
Alba Berlin - MoraBanc Andorra 102:97 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!