Nogomet

Dalić: "Svi će na nama graditi svoj imidž, ali znamo svoju kvalitetu, vrijednost i mogućnosti"

hns.family, Petar Jenjić • petak, 22.03.2019.
Dalić: "Svi će na nama graditi svoj imidž, ali znamo svoju kvalitetu, vrijednost i mogućnosti"
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić razgovarao je s predstavnicima medija i uoči odlaska srebrnih Vatrenih na kvalifikacijsko gostovanje u Mađarsku...

Iako nije briljirala, Hrvatska je bila strpljiva protiv Azerbajdžana i upisala pobjedu na startu kvalifikacija.

"Bila je to dosta teška utakmica s Azerbajdžanom, ali dobro smo odgovorili i 90 minuta strpljivo gradili pobjedu. Potrošili smo se više od očekivanog, ali siguran sam da se sada Brozović i Rebić vratiti, a ponovno nam je i Lovren na raspolaganju te mislim da možemo biti još čvršći. Na krilima navijača nismo gubili nadu, oni su nas gurali do pobjede."

Iako je Hrvatska favorit protiv Mađarske, Dalić kaže kako su svi suparnici teški, ali da znaju svoju kvalitetu kojom raspolažu.

"Mađari su izgubili u Slovačkoj, ali nisu igrali loše. Pokazali su da su dobra momčad. No, kako god okrenemo, mi smo favoriti. Svi će na nama graditi svoj imidž, ali znamo svoju kvalitetu, vrijednost i mogućnosti. Svi su suparnici teški, svi igraju nogomet, a mi uspijevamo pobijediti i kada ne igramo sjajno, već smo uporni i strpljivi."

Druga utakmica u razmaku od nekoliko dana, no izbornik ističe kako je tako svakoj reprezentaciji.

"Tako je i u drugim velikim natjecanjima, igra se i pod tjednom i za vikend. Moramo se prilagoditi, kako je nama, tako je i Mađarima. Svi su u istoj situaciji", dodao je Dalić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!