Košarka

Valencia u šestom, ALBA u drugom finalu Eurokupa

Branimir Korać • subota, 23.03.2019.
Valencia u šestom, ALBA u drugom finalu Eurokupa
Foto: Pixsell

Ipak neće biti majstorice u polufinalu Eurokupa. Valencia i ALBA odradili su posao u dvije utakmice i s 2-0 u seriji izborili prolaz u finale...

Valencia čak šesti i ALBA drugi put plasirali su se u finale Eurokupa. Bit će to ujedno i repriza finala iz 2010. godine kada je Valencia bila bolja i sa 67:44 došla do titule.

Njemački klubovi još nikada nisu osvojili ovo natjecanje i sada se pruža prilika. U polufinalu je ALBA s 2-0 bila bolja od Morabanc Andorre dok je Valencia također u dvije utakmice eliminirala Uniks Kazanj.

Andorri je ovo ujedno bio prvi domaći poraz ove sezone, a ALBA joj ga je nanijela zahvaljujući sjajnom nastupu Peytona Sive koji je dominirao susretom. Andorra je u drugom poluvremenu povela 54:53, ali gosti odmah rade seriju 12:0 i preuzimaju vodstvo. Do kraja susreta održavali su ga iako je domaćin smanjio na samo 80:83, no ALBA je ipak odnijela pobjedu 87:81.

Siva je susret završio s 21 poenom dok je Rokas Giedraitis dodao 14 poena i pet skokova. Kod Andorre Andrew Albicy ubacio je 20 poena (5/9 trica) uz šest asistencija, a Jerome Jordan 17 poena uz sedam skokova.

Valencia je u Rusiji slavila 79:73 i tako također s 2-0 prošla dalje. Za Valenciju je ovo "pod normalno", ona je čest sudionik same završnice, a ovdje je 14. uzastopnom pobjedom izbacila Uniks i osigurala šesto finale u kojem će imati prednost domaćeg terena.

Razvoj je bio sličan kao u dvoboju između Andorre i Albe, ovdje je Valencia uglavnom vodila, pa Uniks poveo, ali serija Valencije 13:1 zaključila je priču.

Po 15 poena kod Valencije upisali su Sam van Rossom i Matt Thomas. U domaćem sastavu Errick McCollum bio je na 13 poena i pet asistencija, a po 11 poena dodali su Maurice Ndour i Jamar Smith.

Eurokup, polufinale:
Morabanc Andorra - ALBA Berlin 81:87 (0-2)
Uniks Kazanj - Valencia 73:79 (0-2)

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!