Rukomet

Nexe pobjedom potvrđuje prvo mjesto u skupini, Tatabanya se nada barem remiju

Jan Šneler • subota, 23.03.2019.
Nexe pobjedom potvrđuje prvo mjesto u skupini, Tatabanya se nada barem remiju
Foto: Pixsell

U petom kolu EHF kupa pred rukometašima Nexea važna je utakmica protiv mađarske Tatabanye. S obzirom na to da je Nexe izgubio u gostima od Eurofarm Rabotnika, večeras moraju slaviti kako bi potvrdili prvo mjesto u skupini...

Odlična europska sezona za Nexe došla je u fazu u kojoj rukometaši našičkog kluba moraju pokazati maksimalnu koncentraciju. Trenutno Nexe ima šest bodova i nalazi se na prvom mjestu koje vodi u nokaut fazu. Tatabanya, današnji protivnik, ima bod manje. Nexe je u prvom ogledu slavio s 28:27 u Mađarskoj i sličnom učinku nadaju se i večeras.

Ostaje žal za onom utakmicom u Makedoniji, da se barem nije došlo do boda s kojim bi sada Nexe puno lakše igrao. Ipak, sve je i dalje u njihovim rukama, pobjeda donosi sigurno prvo mjesto, bod donosi komplikacije, ali također vjerojatni prolaz, dok je najgora opcija poraz koji bi znatno ugrozio šanse Nexeu.

"Tatabanya već godinama igra jedan te isti prepoznatljivi rukomet. To je jaka, čvrsta obrana 6-0 s posebno moćnim središnjim blokom koji čine Ilyes i Šipoš. Jako su iskusni i gotovo da im je svejedno igraju li doma ili vani. Mi moramo biti na najvišem nivou, posebno u obrani da bismo stigli do željenog cilja. Mislim da smo ovoga trenutka nakon male krize opet u optimalnom stanju i vjerujem u našu pobjedu", rekao je trener Nexea Hrvoje Horvat.

Nexe će imati gromoglasnu podršku svojih navijača, a svi se nadaju kako će večeras Nexe osigurati nastup u četvrtfinalu. Utakmica počinje u 19.30 sati.

EHF kup, 5. kolo:
Nexe - Tatabanya (19:30)

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!