Rukomet

Nexe u problemima, Tatabanya uzvratila za domaći poraz

Branimir Korać • subota, 23.03.2019.
Nexe u problemima, Tatabanya uzvratila za domaći poraz
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea našli su se u problemima i u zadnjem kolu morat će ostati neporaženi protiv Hannover Burgdorfa ako misle proći u četvrtfinale EHF kupa. Drugi uzastopni poraz značajno im je pogoršao situaciju...

Gostovanje kod Eurofarma Rabotnika moglo bi se ispostaviti kobnim za Nexe. U Bitoli se očekivala pobjeda Našičana, ali oni su tu poraženi i uveli su se u probleme.

Tatabanya je u Našicama došla do osvete za poraz u prvom kolu u svojoj dvorani, upisala je pobjedu 29:26 i Nexe sada mora do dobrog rezultata u Njemačkoj gdje ne smije izgubiti od Hannover-Burgdorfa.

Protiv Mađara u Našicama sve je vrlo brzo otišlo u krivom smjeru. Nexe je jako loše krenuo, gosti su bili čvrsti i pokretljivi, domaćin nije znao što i kako napraviti protiv takve obrane i u 15. minuti Tatabanya je imala ogromnih 10:3.

Neke naznake buđenja Nexe je počeo pokazivati u drugoj polovici prvog poluvremena kada je smanjio na 12:9, ali do kraja poluvremena Adrian Sipos i Uros Borzas odveli su Tatabanyu na 14:9 na odmoru.

U drugom dijelu nastavilo se u sličnom ritmu. Tatabanya je rutinski održavala visoku prednost i tek u samoj završnici Nexe je serijom 3:0 smanjio zaostatak, ali nije bilo nikakvih naznaka da bi moglo doći do preokreta.

Završilo je pobjedom gostiju 29:26, a predvodili su ih Miloš Vujović sa sedam golova, Demis Grigoras sa šest te Adam Juhasz s pet golova. Kod poraženih Marko Buvinić zabio je pet golova.

EHF kup, peto kolo:
Nexe - Tatabanya 26:29

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!