Nogomet

Kutak za kladioničare: Hrvatska, Ćorić i Szeged trebali bi opravdati status favorita

Branimir Korać • nedjelja, 24.03.2019.
Kutak za kladioničare: Hrvatska, Ćorić i Szeged trebali bi opravdati status favorita
Foto: Dejan Popek

Tri današnja meča koja izazivaju posebnu pozornost su nogometni dvoboj između Mađarske i Hrvatske, rukometni između Wisle i Szegeda te teniski između Ćorića i Chardyja...

Mađarska - Hrvatska

Hrvatska u Budimpešti nastupa u statusu favorita i sve osim njene pobjede predstavljat će iznenađenje. Čak niti remi ne bi bio zadovoljavajući, Hrvatska je bolja od Mađarske i traži sva tri boda. Dodatni plus je povratak u prvih 11 Ante Rebića i Marcela Brozovića, ulazi i oporavljenik Dejan Lovren i Hrvatska mora potvrditi koliko je bolja od Mađarske. Mađari niti približno nemaju takvu kvalitetu, čak niti u ponekom pojedincu i teško da bi ijedan njihov igrač mogao zaigrati u ovoj hrvatskoj reprezentaciji. Osim toga prvi nastup u kvalifikacijama u Slovačkoj za Mađarsku je bio vrlo loš, ne samo rezultatom već i igrom.

Hrvatska mora s autoritetom ući u ove kvalifikacije, ima i kvalitetu i iskustvo da si ne dopusti posrtaje protiv ovakvih protivnika. Dobra je stvar što Zlatko Dalić i igrači ne pristupaju bahato ovom dvoboju, upozoravaju na moguće probleme i potpuno su koncentrirani na taj susret. Protiv Azerbajdžana Hrvatska je bila puno bolja, ali opet ne i toliko rezultatski nadmoćna da bi došlo do nekog opuštanja. Čak i nije loše što je bilo rezultatske neizvjesnosti u kontekstu ovog dvoboja, treba shvatiti kako nikoga danas nije lako svladati.

Prognoza: Pobjeda Hrvatske

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Mađarske 5.50, neriješeno 3.80, pobjeda Hrvatske 1.80

Wisla - Szeged

Prije godinu, dvije, tri, ovo bi bio puno neizvjesniji i otvoreniji dvoboj. Danas je Szeged za dvije klase jača momčad, jedan od glavnih kandidata za prolaz na završni turnir, a Wisla je ipak slabija nego što je to bio slučaj u proteklim sezonama. Već prvi dvoboj u Poljskoj trebao bi pokazati koliko je Szeged bolja momčad, posjeduje širinu na svim pozicijama i sjajnog trenera u Španjolcu Pastor koji je vrhunski strateg i znat će pripremiti dvoboj protiv Wisle.

Wisla ima problema i u poljskom prvenstvu gdje je Kielce previše odmaknuo i to pokazuje da ove sezone nije toliko snažna. Uostalom teškom mukom je došla do osmine finala iako je igrala u onom donjem i lošijem dijelu Lige prvaka. U dodatnim kvalifikacijama izbacila je Bjerringbro/Silkeborg nakon što je glatko poražena kod kuće, visokom gostujućom pobjedom. Izgledalo je nakon susreta da će Danci proći dalje, ali na kraju je Wisla ipak spriječila iznenađenje. Szeged, pak, nije imao nikakvih problema u svom dijelu ždrijeba.

Prognoza: Pobjeda Szegeda

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Wisle 3.60, neriješeno 10.0, pobjeda Szegeda 1.60

Borna Ćorić - Jeremy Chardy

Borna Ćorić u trećem kolu Miamija igra protiv Jeremyja Chardyja i očekuje novu pobjedu. Forma i dalje nije tamo gdje bi trebala biti i gdje je Ćorić priželjkuje, pokazuju to rezultati i nastupi na zadnja dva turnira, iako je prošao tu prepreku u Miamiju. No bez obzira na to, prolaz je teško izboren, igra nije bila idealna, srećom protivnik nije bio najviše kvalitete. Nije niti Chardy, pokazalo se to i u finalu Davis Cupa gdje je Borna lakoćom u tri seta svladao Chardyja i donio Hrvatskoj veliki bod.

Dobro je igrao u Dubaiju i na Australian Openu, loše u Marseilleu i Indian Wellsu, u Miamiju je krenuo pobjedom i to bi trebao biti znak boljih nastupa. Chardy je ovdje došao sa serijom poraza, ali je uspio povezati dvije pobjede protiv Nicolasa Jarryja i Gillesa Simona. Chardy igrom ne bi trebao predstavljati problem za Ćorića, Borna je definitivno kvalitetniji igrač i morao bi doći do pobjede u ovom dvoboju. No forma još uvijek nije na najvišoj razini i to bi mogao biti manji problem.

Prognoza: Pobjeda Ćorića

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Ćorića 1.65, pobjeda Chardyja 2.60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!