Nogomet

Hrvatska mora ići po pobjedu, Mađarima poraz donosi velike probleme

Jan Šneler • nedjelja, 24.03.2019.
Hrvatska mora ići po pobjedu, Mađarima poraz donosi velike probleme
Foto: Dejan Popek

U drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, Hrvatsku očekuje sraz u Budimpešti protiv Mađarske koja je u prvom susretu izgubila od Slovačke…

Kažu da je u sportu važno ne podcijeniti, ali i ne precijeniti protivnika. U drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, Hrvatska gostuje kod Mađarske. Nije to znak nikakve bahatosti niti podcjenjivanja Mađara, ali aktualni viceprvak svijeta mora u Budimpeštu ići na pobjedu i prihvatiti da je veliki favorit.

Jasno, pobjeda neće doći sama od sebe niti će zbog sjajnih igara u Rusiji, Mađarska sama sebi zabijati golove, ali po svemu Hrvatska je bolja reprezentacija. Mađari su u prvom kolu poraženi od Slovaka u utakmici u kojoj su zaslužili više od poraza, ali nisu uspjeli. S druge strane, Hrvatska je teško došla do pobjede protiv Azerbajdžana, ali je u potpunosti dominirala u 90 minuta susreta. Hrvatska ima široki kadar igrača i Zlatko Dalić definitivno ima slatke brige.

Protiv Azerbajdžana je izabrao Brunu Petkovića, Bornu Barišića i Josipa Brekala koji nisu inače bili u prvom planu, Petković je uostalom i debitirao i ta trojica definitivno nisu razočarala. Ipak, Dalić će večeras izabrati nešto iskusnija imena i sastav će izgledati vrlo slično onome iz Rusije. Stoperski par bit će gotovo sigurno Dejan Lovren i Domagoj Vida, u vezi će biti trojac Brozović-Modrić-Rakitić, a u napad se od prve minute uz Ivana Perišića i Andreja Kramarića, vraća Ante Rebić.

“Očekujemo tešku i zahtjevnu utakmicu, agresivnog i motiviranog suparnika koji će htjeti popraviti dojam iz svoje prve utakmice. No, mi se želimo kvalitetno postaviti i ostvariti dobar rezultat. Nema kalkuliranja, spremni smo i nećemo mijenjati način igre. Znamo odgovoriti na sve što nas čeka. U sastavu će biti promjena s obzirom da se vraćaju Lovren, Brozović i Rebić. Kramarić je spreman i igrat će - u ovakvim situacijama svi stisnu zube. Jedvaj se oporavio i također je u kadru“, rekao je izbornik Hrvatske.

Što se tiče Mađara, oni su vrlo iskusna momčad u kojoj je nekoliko igrača koji imaju bogato klupsko iskustvo. Tu se svakako ističu kapetan Balazs Dzsudzsak i Kramarićev kolega iz Hoffenheima Adam Szalai. Vjeruje se da će od prve minute nastupiti i Osijekov Laszlo Kleinheisler. Mađarska definitivno neće juriti protiv Hrvatske jer shvaćaju kako bi u tom slučaju mogli loše završiti. Protiv Azerbajdžana se vidjelo da Hrvatska ima problema s čvrstom obranom i to bi mogla biti jedna od taktička domaćina.

Susret počinje u 18 sati, a pravdu će dijeliti škotski sudac Willie Collum.

Europsko prvenstvo 2020., kvalifikacije:
Mađarska – Hrvatska (18:00)

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!