Nogomet

Dalić: "Nakon našeg vodstva nismo ih dokrajčili već smo im dozvolili da se vrate u utakmicu"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 24.03.2019.
Dalić: "Nakon našeg vodstva nismo ih dokrajčili već smo im dozvolili da se vrate u utakmicu"
Foto: FaH

Zlatko Dalić nije bio previše zabrinut nakon poraza od Mađarske, a iz ovog susreta izvukao je pouku kako Hrvatska mora igrati puno agresivnije...

Izbornik Dalić nije imao previše izbora već je nakon susreta samo mogao Mađarima čestitati na pobjedi koju su i zaslužili svojim borbenim pristupom.

"Čestitke domaćinima na agresivnosti, dobroj i borbenoj utakmici i na tri boda. Mi smo nakon prvog gola pali i nismo nastavili kao dotad, nismo se digli do kraja i dokrajčili ih već smo im dopustili da se vrate u ritam utakmice. Bili su agresivniji, mi smo u drugom poluvremenu imali inicijativu, ali jalovu, nismo dali gol i onda je došao taj za nas opet koban prekid, gol i poraz."

Hrvatska nije izgledala razigrano i kreativno, to joj je nedostajalo u ovom dvoboju.

"Nismo bili kreativni i nismo imali pravu ideju. Lopta je uvijek zapinjala na posljednjim preprekama. Nije nam to prolazilo, a nismo išli jedan na jedan sve do ulaska Brekala. No gotovo je, to je tako, nećemo sada praviti dramu od toga jer izgubili smo, bit će nam teško u ovim kvalifikacijama i to smo znali i to smo rekli. Idemo dalje."

Nakon što je Mađarska povela s 2:1, izbornik Dalić promijenio je formaciju i Hrvatska je zaigrala s trojicom igrača u zadnjoj liniji.

"Gubili smo i nakon drugog gola išli smo s trojicom otraga i još jednom špicom da pokušamo nešto popraviti, ali nismo uspjeli ništa."

Glavna pouka iz ovog dvoboja je da se mora igrati agresivnije i borbenije.

"Moramo biti puno puno agresivniji i borbeniji. Moramo naučiti da sada svi protiv nas idu 200 na sat, domaća je publika, pritisak, neće nam biti lako, ali mi se moramo iz ovoga podići. Mi smo viceprvaci svijeta, izgubili smo, ali nema sada tragedije, kukanja, glavu gore i idemo dalje."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!