Nogomet

Hrvatska bez plasmana na Europsko prvenstvo, Norveška prva u skupini

Mihaela Bradovski • utorak, 26.03.2019.
Hrvatska bez plasmana na Europsko prvenstvo, Norveška prva u skupini
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina nije uspjela izboriti prvo mjesto u skupini i plasirati se na Europsko prvenstvo. U posljednjem kolu u Sinju je poražena od Norveške s 3:2.

Dvije stvari trebale su se poklopiti Hrvatskoj da izbori nastup na Europskom prvenstvu do 19 godina. Morala je pobijediti Norvešku u Sinju, a istovremeno Njemačka nije smjela pobijediti Mađarsku u Dugopolju. Nije se dogodilo ništa od toga.

Njemačka je u Dugopolju slavila s 3:0, ali bez obzira na tu pobjedu, jednako kao i Hrvatska niti ona neće vidjeti Europsko prvenstvo. Tamo odlazi Norveška koja je slavila i protiv Njemačke i protiv Hrvatske te remizirala s Mađarskom.

Norvežani su protiv Hrvatske imali dosta problema u prvom poluvremenu gdje su se uglavnom grčevito branili, jak vjetar stvarao im je dodatne probleme, ali Hrvatska je propustila realizirati niz dobrih prilika. Kazna za to stigla je u 41. minuti kada iz praktički prvog napada Norveška dolazi do vodstva. Strijelac je bio Larsen.

Odmah na početku drugog dijela novi pogodak za Norvešku i to sretan. Nakon ubačaja s desne strane, loptu je u svoju mrežu poslao Vušković te je postalo jasno da će Hrvatska ostati bez prolaza. Deset minuta kasnije Larsen je povisio na 3:0 čime je zaprijetila i rezultatska katastrofa.

U zadnjih 15 minuta susreta Hrvatska je samo smanjila na konačnih 3:2 golovima Boška Šutala i Ante Palaverse iz kaznenog udarca.

Realizacija je bila loš, bilo je dovoljno prilika u prvom dijelu da susret završi drugačije, a Norvežani su pokazali kako se zabijaju golovi i prolaze na Euro.

Rezultati by SofaScore

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!