Tenis

Isner u dva tie-breaka svladao Bautistu-Aguta, Federer bolji od Medvedeva

Petar Jenjić • srijeda, 27.03.2019.
Isner u dva tie-breaka svladao Bautistu-Aguta, Federer bolji od Medvedeva
Foto: EPA

Zaključena je osmina finala Mastersa u Miamiju gdje je do pobjede stigao Roger Federer protiv Daniila Medvedeva, dok je u prvom meču četvrtfinala John Isner svladao Roberta Bautista-Aguta...

Roger Federer nije imao prevelikih problema protiv Rusa Daniila Medvedeva kojeg je porazio u dva seta nakon nešto više od sat vremena igre. Švicarac je slavio sa 6:4, 6:2 te tako u trećem međusobnom dvoboju upisao i treću pobjedu.

Prvi je set bio vrlo izjednačen sve do 4:4. Nijedan tenisač nije uspio doći do break šansi, a onda je Federer izborio svoju prvu te oduzeo protivniku servis. Jako se mučio zaključiti set jer je Medvedev poveo s 0:40, međutim, zaredao je s pet uzastopnih poena te uspio završiti posao.

Odmah na početku drugog seta napravio je break i poveo s 2:0, a do kraja meča, kako ne bi bilo nikakvih nejasnoća, napravio još jedan za konačnih 6:4, 6:2.

Nakon pobjede protiv Novaka Đokovića, Španjolac Roberto Bautista-Agut nije uspio nastaviti u istom pobjedničkom ritmu. Bolji je od njega u dva tie-breaka bio John Isner koji je tako u četvrtom međusobnom dvoboju stigao do treće pobjede.

U čitavom prvom setu vidjeli smo samo jednu break priliku. Imao ju je Isner pri rezultatu 2:2, no nije ju uspio iskoristiti. Stiglo se do 13. igre u kojoj je američki tenisač bio dominantan uz samo jedan izgubljen poen.

Španjolski tenisač spasio je dvije break lopte kod rezultata 4:4, a nešto kasnije imao je svoju prvu i jedinu priliku, koja je ujedno bila i set lopta. Međutim, Isner je izborio novi tie-break, sve je bilo izjednačeno do 5:5, a tada je Amerikanac dobio dva uzastopna poena.

ATP Miami, osmina finala:
Roger Federer (4) - Daniil Medvedev (13) 6:4, 6:2

ATP Miami, četvrtfinale:
John Isner (7) - Roberto Bautista-Agut (22) 7:6 (1), 7:6 (5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!