Košarka

Kyrie Irving ubačajem za pobjedu zasjenio još jednu sjajnu večer Bogdanovića

Branimir Korać • subota, 30.03.2019.
Kyrie Irving ubačajem za pobjedu zasjenio još jednu sjajnu večer Bogdanovića
Foto: EPA

Izvrsna, prava play-off utakmica u Bostonu. Celticsi su ugostili Pacerse i odnijeli pobjedu 114:112 ubačajem Kyrieja Irvinga u zadnjoj sekundi susreta...

Novo gostovanje i novi poraz Pacersa, čak deseti u nizu. Ovaj put bili su blizu da odvedu utakmicu na svoju stranu, na teškom gostovanju u Bostonu poraženi su s tijesnih 114:112. U toj seriji poraza, zanimljivo, najbliže pobjedi bili su protiv onih vrlo teških protivnika Bostona i Denvera.

U ovom susretu u Bostonu do same završnice rezultat je bio na vagi, imali su Pacersi napad za preuzimanje vodstva na kraju, pa čak i očajnički posljednji šut nije bio daleko od ubačaja, no Celticsi su se ipak izvukli i slavili.

Junak domaćina bio je Kyrie Irving koji se u zadnjim trenucima susreta sjajnim driblingom oslobodio čuvara i onda položio na prvi obruč za 114:112, a netom prije Thaddeus Young promašio je potpuno usamljen čisti zicer.

Bojan Bogdanović još jednom bio je prvo ime Pacersa. Na parketu je proveo 33 minute i ubacio 27 poena uz šut 4/6 za dva, 4/7 za tri, 7/9 slobodna čemu je dodao i dvije asistencija i dvije osvojene lopte. Bogdanović je mogao imati još barem četiri-pet asistencija gdje je sjajno pronalazio potpuno same suigrače na trici, ali oni nisu pogađali.

Hrvatski reprezentativac ostavio je odličan dojam, pokazao se kao prvo ime Pacersa, igrač koji gotovo uvijek ima logično i pravo rješenje.

Prvo ime utakmice bio je, jasno, Irving koji je uz taj posljednji koš ukupno ubacio 30 poena i podijelio pet asistencija, 19 poena i sedam skokova dodao je Al Horford, a 13 poena i 13 skokova Aron Baynes, Kod Pacersa uz Bogdanovića Thaddeus Young ubacio je 18 poena uz devet skokova, a Myles Turner 15 poena uz 11 skokova.

NBA:
Boston Celtics - Indiana Pacers 114:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!