Nogomet

Rooney nije zaboravio zabijati: Fantastičnim slobodnjakom poveo DC United do pobjede

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.04.2019.
Rooney nije zaboravio zabijati: Fantastičnim slobodnjakom poveo DC United do pobjede
Foto: EPA

Možda više nema onu brzinu i agilnost, no Wayne Rooney i dalje ima majstorski potez. Protiv Orlando Cityja postigao je briljantan pogodak iz slobodnog udarca koji je izborio na jednako tako vrhunski način...

DC United nastavlja s dobrim rezultatima u novoj sezoni, a noćas je slavio u gostima kod Orlando Cityja s 2:1. U središtu pozornosti bio je Wayne Rooney koji je nakon hat-tricka u prošlom kolu protiv Real Salt Lakea, noćas zabio krasan gol u pobjedi protiv Orlando Cityja.

DC United je uz Toronto jedina neporažena momčad u Istočnoj konferenciji, a noćas je slavila protiv Orlando Cityja koji je najavio buđenje u prošlom kolu gostujućom pobjedom protiv New York Red Bullsa, ali Joao Moutinho, Nani i društvo ovdje su ipak poraženi.

Steven Birnbaum doveo je goste u vodstvo već u šestoj minuti da bi u 30. Rooney zabio i drugi gol. Fantastičnim driblingom izborio je prekršaj potpuno iskosa kod aut linije, očekivao se ubačaj, ali Rooney je iz vrlo teške pozicije odličnim udarcem izravno pogodio za 2:0.

Orlando City - DC United Rezultati uživo

Bivši kapetan Manchester Uniteda i engleske reprezentacije upisao je asistenciju kod prvog gola i drugi pogodak te nosi najveće zasluge za pobjedu. Orlando je u drugom dijelu samo smanjio preko Doma Dwyera na konačnih 1:2.

Uspješan je bio i Zlatan Ibrahimović koji je bio dvostruki strijelac u pobjedi LA Galaxyja protiv Portland Timbersa također 2:1. I Ibrahimović je zabijao iz prekida, oba gola postigao je iz kaznenog udarca.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!