Rukomet

Sulić sjajan u pobjedi Wisle, Grozdeku tri pogotka u pobjedi Kalisza

Jan Šneler • srijeda, 03.04.2019.
Sulić sjajan u pobjedi Wisle, Grozdeku tri pogotka u pobjedi Kalisza
Foto: EPA

Odigrani su preostali susreti 26. kola poljske Superlige, posljednjeg u regularnom dijelu prije doigravanja...

Završeno je natjecanje u poljskog Superligi, barem ako gledamo regularni dio sezone. Preostaje borba za ostanak i doigravanje za prvaka u kojem sudjeluje po osam najboljih, odnosno najslabije plasiranih momčadi.

Večeras nije bilo velikih iznenađenje s obzirom na to da je sve bilo riješeno prije posljednjeg kola. Hrvatskim ljubiteljima rukometa sigurno je najzanimljiviji bio ogled Azoty-Pulawyja i Wisle Plock u kojem je sudjelovalo nekoliko hrvatskih rukometaša.

Gosti su slavili rezultatom 21:24, a upravo je Renato Sulić bio sjajan sa sedam postignutih pogodaka. Pridružio mu se Lovro Mihić s dva pogotka. Što se tiče domaćih, Ante Kaleb i Jerko Matulić nisu bili m,eđu strijelcima.

S obzirom na to da u poljskom prvenstvu nema neriješenih ishoda nego se ide na raspucavanja sedmeraca, Kalisz je tek tada upisao zasluženu pobjedu protiv Kwidzyna s 27:25. U redovima domaćih Paulo Grozdek postigao je tri pogotka.

Dodajmo kako je u dresu Stal Mieleca Matej Sarajlić postigao dva pogotka. Mielec je večeras poražen od Piotrkow s 27:29 i u nastavku sezone očekuje ih žestoka borba za ostanak.

Superliga (Poljska), 26. kolo:
Zaglebie Lubin - Zabrze 16:28
Gwardia Opole - Arka Gdynia 30:19
Kalisz - Kwidzyn 27:25 (nakon sedmeraca)
Stal Mielec - Piotrkow 27:29
Azoty-Pulawy - Wisla Plock 21:24

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!