Košarka

Antwerp rutinski prošao, Virtus i Tenerife napravili preokret

Jan Šneler • srijeda, 03.04.2019.
Antwerp rutinski prošao, Virtus i Tenerife napravili preokret
Foto: FaH

Odigrane su uzvratne utakmice četvrtfinala FIBA Lige prvaka, a sjajan preokret napravila je Virtus Bologna koji je nadoknadio osam poena zaostatka...

Poznati su parovi Final Four turnira FIBA Lige prvaka. Nakon što je bilo prilično jasno kako će na završni turnir ići Antwerp, danas su prolaz također osigurali Tenerife, Virtus Bologna i Bamberg.

U prvom susretu četvrtfinala, Bamberg je na svom terenu slavio s četiri poena razlike. AEK je danas imao priliku nadoknaditi zaostaka koji nije bio nimalo velik. Dobro je krenulo za domaće te su imali vodstvo 36:32 na poluvremenu. Napravili su prvi korak, dosegnuli su zaostatak i sada je bilo potrebno samo još jedan poen za potvrdu prolaza.

U posljednju četvrtinu ulazi se s vodstvom domaćih 54:49, napetost je na vrhuncu, no AEK ne uspijeva. Imali su Grci i vodstvo 61:51, priliku da slome otpor gostiju, ali Bamberg je izdržao i s porazom od dva poena prošao na Final Four. Najbolji je kod gostiju bio Tyrese Rice s 25 poena, dok je za AEK Vince Hunter postigao 19 koševa.

Nakon poraza u prvom susretu od Nanterrea, Virtus Bologna je sjajno odradio uzvrat na svom terenu. Uvjerljivo je svladao protivnike, nadoknadio zaostatak iz prve utakmice i potpuno se zasluženo plasirao na završni turnir. Već na odmoru bilo je jasno kako je Virtus Bologna nadoknadio zaostatak.

U treću četvrtinu Talijani su ušli s vodstvom 41:29 i došli do velike prednosti. Do kraja su mirno održavali prednost, nastojali bez pretjeranog opuštanja završiti susret i mirno se plasirati u daljnju fazu. To im je i uspjelo jer završnica nije bila neizvjesna te su na kraju slavili sa 73:58. Virtus je predvodio Amath M'Baye sa 16 poena. Gostima nije pomogla niti solidna partija Haukura Palssona koji je ubacio 18 koševa.

Nakon gustog poraza od Hapoela, Tenerife su na svom terenu odradile posao na sjajan način. Rutinski odrađenom pobjedom, Španjolci su se uspjeli ukrcati na Final Four. Početak susreta bio je sjajan, najbolji mogući kada se sustiže zaostatak. Već nakon prvih 10 minuta, Tenerife imaju +14, a to je prednost s kojom odlaze na pauzu.

Kada su u posljednjih 10 minuta domaći ušli s vodstvom 62:43, bilo je jasno kako gosti nemaju šanse. Konačno, Tenerife su slavile s 81:64. Najbolji je kod domaćih bio Tim Abromaitis s 21 poenom, dok je kod gostiju James Feldeine postigao 20 poena.

Uvjetno rečeno najlakši posao imao je Antwerp protiv Nižnji Novgoroda. Nakon prvog susreta, Belgijci su s velikih 15 razlike slavili u Rusiji i uzvrat je bila samo formalnost. Nakon prvog dijela Antwerp je vodio s 41:29 i bilo je jasno kako Nižnji Novgorod nema niti teoretske šanse da dođe do pobjede od 16 poena.

Do kraja su se domaći malo opustili, ali su ipak upisali pobjedu sa 66:61. Jae'Sean Tate je zabio 11 poena za domaći sastav, a kod gostiju je bio najbolji Vladimir Dragičević sa 16 koševa.

FIBA Liga prvaka, četvrtfinale, 2. utakmica:
AEK - Bamberg 69:67 (67:71)
Antwerp - Nižnji Novgorod 66:61 (83:68)
Tenerife - Hapoel Jeruzalem 81:64 (73:75)
Virtus Bologna - Nanterre 73:58 (75:83)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!