Košarka

Žižić vrlo dobar s double-double učinkom, Bucksi osigurali broj jedan na Istoku

Branimir Korać • petak, 05.04.2019.
Žižić vrlo dobar s double-double učinkom, Bucksi osigurali broj jedan na Istoku
Foto: EPA

Noćašnji program u NBA ligi donio je samo tri utakmice, a najzanimljiviji dvoboj odigran je u Philadelphiji gdje su Bucksi pobjedom osigurali prvo mjesto na Istoku uoči doigravanja...

Cleveland Cavaliersi poraženi su u gostima kod Sacramento Kingsa sa 117:104 uz dobar nastup Ante Žižića. Hrvatski centar iskoristio je odmaranje Tristana Thompsona i krenuo je u petorci te je za 31 minutu na parketu ostvario double double učinak s 14 poena (7/9 za dva, 0/2 slobodna), deset skokova i četiri asistencije.

Nije to bio važan dvoboj za obje momčadi, doigravanje neće vidjeti i s ovim susretom približili su se onome što jedva čekaju - kraju sezone. Buddy Hield predvodio je Kingse s 23 poena (5/11 trica), Bogdan Bogdanović dodao je 18 uz pet asistencija, a De'Aaron Fox 16 poena uz deset asistencija. Kod gostiju Jordan Clarkson ubacio je 22 poena, Collin Sexton 19, a Larry Nance 11 poena uz 16 skokova.

Sjajan dvoboj s Joelom Embiidom na jednoj i Giannisom Antetokounmpom na drugoj strani, a pobjedu su odnijeli Bucksi 128:122. S ovom pobjedom Bucksi su osigurali poziciju broj jedan na Istoku uoči doigravanja.

Philadelphia je igrala bez Jimmyja Butlera, a gosti praktički bez Erica Bledsoea koji je na parketu proveo samo tri minute prije nego je isključen zbog sukoba s Embiidom.

Antetokounmpo je bio prvo ime susreta s 45 poena, 13 skokova, šest asistencija i pet blokada, Khris Middleton mu je pomagao s 22 poena, a George Hill dodao je 20 poena, pet skokova i pet asistencija. Kod poraženih Embiid je upisao 34 poena, 13 skokova i 13 asistencija, JJ Redick 29 poena (5/9 trica), a Mike Scott 22 poena (6/8 trica).

Prije sezone očekivalo se da će dvoboj između Lakersa i Warriorsa biti poslastica. ali ovaj zadnji susret bio je dvoboj mačke i miša. Sezona Lakersa odavno se raspala i jedva čekaju njezin kraj, a Warriorsi se pripremaju za doigravanje. Ovaj dvoboj potpuno je bio jednosmjeran, kada izgubite prvu četvrtinu s 39:12, onda se samo možete nadati smanjenju koliko to bude moguće.

DeMarcus Cousins bio je prvo ime susreta s 21 poenom i deset skokova, Quinn Cook upisao je 18 poena, a Kevin Durant dodao je 15 poena, osam asistencija i šest skokova. Kod Lakersa Johnathan Williams ubacio je 17 poena uz 13 skokova, a Moritz Wagner 13 poena uz šest skokova.

NBA:
Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 117:104
Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 122:128
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 90:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!