Košarka

Šarićeva briljantna treća dionica, Thunder ipak u završnici do pobjede u Minneapolisu

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.04.2019.
Šarićeva briljantna treća dionica, Thunder ipak u završnici do pobjede u Minneapolisu
Foto: EPA

Minnesota Timberwolvesi prijetili su Thunderu do same završnice, ali nisu uspjeli doći do pobjede. Gosti su slavili, a među boljima kod domaćina bio je Dario Šarić...

Oklahoma City Thunder u borbi je za što bolju poziciju uoči doigravanja i najmanje što bi mu trebalo je kiks protiv protivnika koji je odavno prekrižio doigravanje. Međutim Timberwolvesi bez obzira na otpisivanje doigravanja pokušavaju na što bolji način završiti sezonu.

I Thunderu su pružili jak otpor, odigrali su vrlo dobru utakmicu, međutim u završnici nisu mogli ništa obraniti i u igri koš na koš upisali su poraz 132:126.

Dario Šarić odigrao je odličnu utakmicu, posebno u trećoj dionici kada je pogodio četiri trice i ubacio ukupno 14 poena te pomogao Minnesoti da se vrati u vodstvo. U završnici nije bio toliko uključen, akcije su išle uglavnom preko Karl-Anthonyja Townsa, no Thunder je sve to iskontrolirao i stigao do pobjede.

Šarić je utakmicu završio s 23 poena (4/6 za dva, 5/9 za tri) i tri skoka te asistencijom i blokadom na Paulu Georgeu.

Towns je bio najefikasniji na susretu s 35 poena i sedam skokova, Andrew Wiggins dodao je 24 poena i pet skokova, a Tyus Jones deset poena i 13 asistencija.

Kod Thundera po 27 poena ubilježili su George (sedam skokova, šest asistencija) i Westbrook (deset skokova, 15 asistencija). Dennis Schroder dodao je 21 poen.

Dobru utakmicu odigrao je i Ante Žižić u visokom porazu Spursa protiv Cavsa 112:90. Završnica prvog poluvremena bila je kobna za Cavse, tu su ušli u visok zaostatak i upisali poraz.

Među ujednačenim strijelcima Spursa istaknuli su se LaMarcus Aldridge s 18 poena i 13 skokova te s po 14 poena DeMar DeRozan (devet asistencija), Davis Bertans i Patty Mills.

Kod Cavsa po 16 poena upisali su Brandon Knight i Collin Sexton dok je Žižić za 17 minuta ubacio 14 poena (5/6 za dva, 4/5 slobodna) uz šest skokova.

NBA:
Toronto Raptors - Miami Heat 117:109 produžetak
Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 90:112
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 126:132
Detroit Pistons - Charlotte Hornets 91:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!