Košarka

Dionice rastu u borbi za novi ugovor: Hezonja donio pobjedu Knicksima uz učinak karijere

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.04.2019.
Dionice rastu u borbi za novi ugovor: Hezonja donio pobjedu Knicksima uz učinak karijere
Foto: EPA

New York Knicksi upisali su novu pobjedu uz sjajan nastup Marija Hezonje koji je još malo zaintrigirao svojom igrom, a Dragan Bender nije bio daleko od svog rekorda po broju poena u visokom porazu Sunsa...

Mario Hezonja u završnici sezone u Knicksima bori se za novi NBA ugovor i pokazuje koje su mu mogućnosti. Protiv Washington Wizardsa donio je Knicksima pobjedu i to u svoj novi NBA učinak karijere po broju poena.

U kratko vrijeme stigao je do prvog triple-double učinka u karijeri, a zatim i do rekorda karijere po broju poena. U toj utakmici je i jedini zabijao u zadnjoj minuti te donio Knicksima preokret i pobjedu protiv Washington Wizardsa.

Wizardsi su minutu prije kraja susreta tricom Troya Browna poveli sa 110:108, no u sljedećem napadu 45 sekundi prije kraja Hezonja pogađa tricu za povratak Knicksa u vodstvo. Zatim Wizardsi ne koriste nekoliko prilika, hvatali su skokove u napadu, ali nisu mogli zabiti i 8.9 sekundi prije kraja Chasson Randle radi prekršaj na Hezonji koji s linije slobodnih bacanja oba puta je precizan i zabija za konačnih 113:110. Randle je promašio tricu za poravnanje odmah nakon toga.

Hezonja je susret završio s 36 odigranih minuta za vrijeme kojih je ubacio 30 poena (9/15 za dva, 3/6 za tri, 3/4 slobodna) uz šest skokova, pet asistencija i dvije osvojene lopte. 17 poena i sedam skokova dodao je Luke Kornet, 16 poena, sedam skokova i pet asistencija Kevin Knox, a 11 poena i 11 skokova Mitchell Robinson.

Kod Wizardsa Jeff Green ubacio je 19 poena, Thomas Bryant 17 poena uz sedam skokova, a Bobby Portis 11 poena uz deset skokova.

Houston Rocketsi postavili su novi rekord po broju trica u jednoj utakmici. Pregazili su Phoenix Sunse sa 149:113, a utakmicu su završili s čak 27 ubačenih trica i popravili vlastiti rekord za jednu tricu.

Već na poluvremenu vodili su 77:47 i morali su pronaći neki motiv u nastavku, a pronašli su ga u ganjanju tricaškog rekorda koji su minutu prije kraja susreta srušili ubačajem Austina Riversa.

U ovoj pobjedi predvodili su ih James Harden s 30 poena, 13 skokova i devet asistencija, Eric Gordon s 26 poena i Clint Capela s 22 poena i 13 skokova.

Kod Sunsa Jamal Crawford upisao je 27 poena i šest asistencija dok su po 19 poena dodali Dragan Bender (36 minuta, 6/13 za dva, 1/4 za tri, 4/8 slobodna, osam skokova) i Mikal Bridges (šest skokova).

Težak poraz upisali su Clippersi u gostima kod Warriorsa koji su slavili sa 131:104 i potvrdili broj jedan uoči doigravanja. Gosti su se potpuno raspali u trećoj dionici koju su izgubili s čak 42:18 i nakon toga povratka nije bilo.

Ivica Zubac status startera predao je Montrezlu Harrellu te je krenuo s klupe i odigrao 21 minutu, a za to vrijeme ubacio je sedam poena (2/8 za dva, 3/4 slobodna) uz osam skokova.

Najefikasniji kod Clippersa bili su Landry Shamet sa 17 poena i Lou Williams s 13 poena, pet skokova i pet asistencija. Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 27 poena uz šest skokova, Kevin Durant 16 poena uz sedam asistencija, a Draymond Green deset poena uz deset skokova i devet asistencija.

NBA:
New York Knicks - Washington Wizards 113:110
Houston Rockets - Phoenix Suns 149:113
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 131:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!