Tenis

Nijedna nositeljica u polufinalu Lugana, mlada Poljakinja eliminirala osmopostavljenu Bjeloruskinju

Mihaela Bradovski • petak, 12.04.2019.
Nijedna nositeljica u polufinalu Lugana, mlada Poljakinja eliminirala osmopostavljenu Bjeloruskinju
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni susreti na WTA turniru u Luganu gdje više nema nositeljica u igri za ukupnu pobjedu. Posljednja koja je bila u turniru je Bjeloruskinja Vera Lapko, a izbacila ju je mlada Poljakinja Iga Swiatek...

Iskusna Ruskinja Svetlana Kuznjecova u svom prvom turnirskom nastupu nakon šest mjeseci dohvatila je četvrtfinale u Luganu, ali nije mogla dalje. Zaustavila ju je nakon više od dva sata borbe Kristyna Pliškova, sestra kvalitetnije i poznatije Karoline, koja je slavila u tri seta. U trećem setu Kuznjecova je propustila čak pet break lopti u drugom gemu, zatim odmah izgubila svoj servis da bi se uspjela sredinom seta vratiti. Ipak završnica je pripala Čehinji koja ide dalje.

Gotovo jednako je trajao dvoboj između Francuskinje Fione Ferro i Švicarke Stefanie Voegele, a igran je set manje. Ferro je odnijela pobjedu u vrlo izjednačenom meču sa 7:5, 7:6 i tako iznenadila renomiraniju igračicu te potvrdila ulazak u Top 100 od sljedećeg tjedna.

Većih problema nije imala Polona Hercog koja je sa 6:4, 6:1 svladala Ruskinju Veroniku Kudermetovu. Ruskinja je samo u prvom setu pružala jači otpor Slovenki dok je drugi set bio posve jednosmjeran, posebno nakon što je Hercog pobjegla na 4:0.

I jedina preostala nositeljica oprostila se od turnira. Iga Swiatek, 17-godišnja Poljakinja, svladala je Veru Lapko, osmopostavljenu Bjeloruskinju. Swiatek je izgubila prvi set sa 6:4, ali nakon toga sve je bilo u znaku Poljakinje koja je prošla u svoje prvo polufinale.

WTA Lugano, četvrtfinale:
Kristyna Pliškova (Češka) - Svetlana Kuznjecova (Rusija) 4:6, 6:3, 7:5
Fiona Ferro (Francuska) - Stefanie Voegele (Švicarska) 7:5, 7:6(5)
Polona Hercog (Slovenija) - Veronika Kudermetova (Rusija) 6:4, 6:1
Iga Swiatek (Poljska) - Vera Lapko (Bjelorusija, 8) 4:6, 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!