Rukomet

Hrvatska lakoćom sredila Srbiju i osigurala nastup na Europskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.04.2019.
Hrvatska lakoćom sredila Srbiju i osigurala nastup na Europskom prvenstvu
Foto: Pixsell

Hrvatski rukometaši u sjajnoj atmosferi u Višnjiku odigrali su dobru utakmicu i bez ikakvih problema stigli su do pobjede protiv Srbije. Slavili su 27:23 uz osam golova Manuela Štrleka te su tako ujedno osigurali nastup na Europskom prvenstvu...

Hrvatska je u Zadru odigrala dobru utakmicu, držala protivnika pod kontrolom svih 60 minuta i nije dopustila neku nervozu i probleme kakvi su se javljali u Beogradu. Naravno, drugačije je i igrati kada imaš punu dvoranu iza sebe nego kada su prisutni na tribinama protiv tebe. U Beogradu su navijači nosili Srbiju do boda, ali zato su ovdje nosili Hrvatsku do pobjede.

Iako je bilo očito tijekom susreta da još to nije najbolje uigrano, što je i logično s obzirom na neke promjene u kadru, Hrvatska je svejedno imala susret pod kontrolom. Individualna razlika u kvaliteti je prilična i Červarovi izabranici su zasluženo slavili.

Samo pet minuta trebalo je Nenadu Peruničiću za reakciju i pozivanje minute odmora. Hrvatska je rano povela s 4:2, prijetilo je potpuno odvajanje i izbornik Srbije odlučio je stvari sasjeći u korijenu i pokušati probuditi svoje igrače.

Nije uspio ili bolje rečeno nije pomoglo jer je Hrvatska igrala jako dobro u tom razdoblju i jednostavno Srbija se nije mogla nositi s Duvnjakom i društvom.

Na odmor se otišlo vodstvom Hrvatske 17:11, bilo je i sedam razlike kao najveća prednost, a ostao je dojam da je moglo biti i uvjerljivije da je trebalo.

Manji problemi javili su se početkom drugog dijela gdje Hrvatska nije dobro reagirala i Srbija je vrlo brzo prepolovila zaostatak i došla na 18:15. Bliže od toga nije išlo, Červar je na vrijeme upozorio igrače da moraju biti puno agresivniji u obrani i do kraja susreta više nije bilo neke nervoze.

Završilo je 27:23, u završnici je Srbija smanjila zaostatak i okreće se prema novom susretu. Hrvatska je i matematički osigurala nastup na Europskom prvenstvu, a do kraja kvalifikacija ima za odraditi još dvije utakmice, domaći dvoboj protiv Belgije te gostujući sa Švicarskom. Srbije nije u najboljoj poziciji i mora do kraja kvalifikacija svladati i Belgiju u gostima i Švicarsku kod kuće.

Najefikasniji u hrvatskim redovima u ovom susretu bio je Manuel Štrlek s osam golova dok je Domagoj Duvnjak dodao četiri.

Rezultati by SofaScore

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!