Zimski sportovi

Hrvatska svladala Australiju i navija za Španjolsku protiv Srbije

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.04.2019.
Hrvatska svladala Australiju i navija za Španjolsku protiv Srbije
Foto: Davor Sajko

Hrvatski hokejaši završili su s nastupom na Svjetskom prvenstvu IIA u Beogradu pobjedom protiv Australije 2:1. Ova pobjeda trenutno drži Hrvatsku na prvom mjestu, a da bi tamo ostala, Srbija ne smije u zadnjem susretu svladati Španjolsku...

Hrvatska je svoj dio posla odradila i stigla je do četvrte uzastopne pobjede. Da bi prošla u razred više svjetskog hokeja, mora završiti kao prva, a sada je jasno kako će odluka pasti u zadnjem dvoboju u kojem Srbija igra protiv Španjolske. Srbiju pobjeda vodi na vrh, a svaki drugi ishod na vrhu ostavlja Hrvatsku.

U zadnjem kolu Hrvatska je morala svladati Australiju kako bi zadržala šanse za prolaz i u tome je uspjela. Slavila je u tijesnom i neizvjesnom dvoboju s 2:1.

Već nakon pola minute igre Morrisonn je doveo Hrvatsku u vodstvo da bi Australci uspjeli doći do poravnanja sredinom drugog dijela.

Minutu i pol prije kraja druge trećine Hrvatska vraća prednost na svoju stranu golom Kanaeta s igračem manje i do kraja susreta uspješno čuva prednost.

Hrvatska tako nastup na SP-u završava s četiri pobjede i jednim porazom i to startnim protiv Srbije koji će možda biti koban u borbi za prolaz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!