Košarka

Valencia po četvrti puta u povijesti do naslova u Eurokupu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.04.2019.
Valencia po četvrti puta u povijesti do naslova u Eurokupu
Foto: EPA

Košarkaši Valencije po četvrti su puta u povijesti osvojili naslov pobjednika Eurokupa. U trećem finalnom susretu sa 89:63 bili su bolji od berlinske Albe...

Najuspješnija momčad u povijesti Eurokupa dodala je još jednom taj trofej u svoje vitrine. Valencia je po četvrti puta osvojila ovo natjecanje, a u trećoj finalnoj utakmici bila je bolja od Albe Berlin s visokih 89:63. Ova titula osigurava joj nastup u Euroligi sljedeće sezone.

Alba je odlično otvorila utakmicu s vodstvom od 11:0, ali već do kraja četvrtine španjolska momčad smanjuje na minimalan zaostatak (18:17). Serijom od 10:0, koju su vodili Matt Thomas i Will Thomas domaćin je stigao i do prvog dvoznamenkastog vodstva (30:20).

Do kraja poluvremena, na krilima Thomasa i Bojana Dubljevića imao je 13 koševa viška (46:33), a susret je u potpunosti prelomio u trećoj dionici koju je zaključio s 19 poena prednosti (63:44). Alba se do kraja susreta nije uspjela oporaviti.

Matt Thomas predvodio je Valenciju do trofeja s 19 poena, dok su po 18 koševa dodali Bojan Dubljević (osam skokova) i Fernando San Emeterio. Najbolji je kod gostiju Rokas Giedraitis s 19 koševa, Peyton Siva dodao je 14 poena.

Eurokup, finale:
Valencia - Alba Berlin 89:63 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!