Tenis

Novak Đoković posrnuo u četvrtfinalu Monte Carla, Nadal slomio otpor Argentinca

Mihaela Bradovski • petak, 19.04.2019.
Novak Đoković posrnuo u četvrtfinalu Monte Carla, Nadal slomio otpor Argentinca
Foto: EPA

Novak Đoković neće igrati u polufinalu turnira u Monte Carlu. Neočekivano je poražen u četvrtfinalu od Daniila Medvedeva, a Rafael Nadal nije dopustio iznenađenje...

Prvi nositelj turnira u Monte Carlu, Novak Đoković, zaustavljen je u četvrtfinalu. Đoković je igrao protiv Daniila Medvedeva koji je upisao najveću pobjedu u karijeri i izborio nastup u polufinalu.

Đoković je u susret ušao kao favorit, dosad je svaki put bio bolji od Medvedeva, no u ovom susretu je poražen u tri seta. U trećem setu Medvedev je bio puno bolji, krenuo je sjajno i poveo s 5:1 da bi Đoković vratio jedan izgubljeni servis, ali izgubio svoj naredni i upisao je poraz.

Medvedev je slavio iako je imao samo 49 posto ubačaja prvog servisa, pet put uzimao je servis Đokoviću koji je dosta teško dolazi do prilika na servisu Medvedeva.

Drugi srpski tenisač nije imao takvih problema. Dušan Lajović bio je bolji od Lorenza Sonega sa 6:4, 7:5 i tako je prošao u polufinale.

Uspješan je bio Rafael Nadal koji je igrao protiv Guida Pelle. Pella je pružao dobar otpor, u prvom setu natjerao je Nadala u tie-break, a propustio je veliku priliku i uzeti taj set. Naime vodio je 4:1 uz dvostruki break, ali Nadal se vratio i izdominirao u 13. igri.

U drugom setu Nadal je krenuo s 5:1 i dvostrukim breakom, Pella je vratio jedan izgubljenih servis, no onda ga je ponovno izgubio i upisao je poraz.

Rafael Nadal čeka boljeg iz meča između Borne Ćorića i Fabija Fogninija.

Monte Carlo, četvrtfinale:
Dušan Lajović (Srbija) - Lorenzo Sonego (Italija) 6:4, 7:5
Daniil Medvedev (Rusija, 10) - Novak Đoković (Srbija, 1) 6:3, 4:6, 6:2
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Guido Pella (Argentina) 7:6(1), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!