Košarka

Rocketsi preživjeli užasnu šutersku večer Hardena i poveli s 3-0 protiv Jazzera

Branimir Korać • nedjelja, 21.04.2019.
Rocketsi preživjeli užasnu šutersku večer Hardena i poveli s 3-0 protiv Jazzera
Foto: EPA

Houston Rocketsi svladali su u Salt Lake Cityju Utah Jazz sa 104:101 i tako stigli do vodstva 3-0 u prvoj rundi doigravanja na Zapadu...

James Harden tek u zadnjoj dionici pogodio je svoj prvi šut iz igre, dotad je šutirao užasnih 0/15, ali Rocketsi su sve to preživjeli. U zadnjoj četvrtini ubacio je 14 poena i pomogao svojom momčadi na putu do pobjede.

Jazzeri imaju za čim žaliti. Kao prvo, nisu iskoristili ovakav nastup Hardena, a kao drugo, imali su šansu u završnici susreta doći do poravnanja i moguće i produžetka.

U samoj završnici kod 102:99 za Rocketse, imali su domaćini deset sekundi za napad i loptu sa strane, obrana Rocketsa jako loše je reagirala kod izvođenja lopte, Donovan Mitchell ostao je sam kao duh na šutu za tri poena, ali nije pogodio.

Tu je propuštena prilika za povratak u utakmicu i nakon toga nije više bilo povratka. PJ Tucker odradio je vrlo važnu rolu u završnici, radio je ono što najbolje zna, hvatao skokove u napadu i obrani, a s linije slobodnih bacanja zaključio je priču.

Jazzeri su imali raspoloženog Mitchella, ali trebali su doprinos još nekolicine igrača kako bi napravili nešto više. Prvenstveno napadački doprinos jer je obrana bila na visokoj razini.

Što se tiče Rocketsa, oni odlično guraju, imaju tri pobjede u tri susreta i što je najvažnije, pokazali su da mogu i uz Hardenov loš dan izvući pobjedu.

Jazzeri su sada u teškoj, vrlo vjerojatno i bezizlaznoj situaciji, posebno jer bi za potpuni preokret morali svladati dva puta Rocketse u Texasu što se ne čini izglednim.

Harden je unatoč lošoj šuterskoj večeri bio prvi strijelac Houstona s 22 poena (3/20 iz igre) čemu je dodao deset asistencija i šest osvojenih lopti. 18 poena upisao je Chris Paul, 12 uz deset skokova PJ Tucker, a 11 uz 14 skokova Clint Capela.

Kod Jazzera Donovan Mitchell ubacio je 34 poena uz šest skokova i pet asistencija, a Derrick Favors dodao je 13 poena.

NBA:
Utah Jazz - Houston Rockets 101:104 (0-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!