Tenis

Petra Martić za dva sata do drugog kola u Istanbulu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.04.2019.
Petra Martić za dva sata do drugog kola u Istanbulu
Foto: EPA

Petra Martić prošla je u drugo kolo turnira u Istanbulu. Martić je odradila dobar posao i upisala pobjedu protiv Slovenke Tamare Zidanšek...

Petra Martić nije si dopustila kiks u prvom kolu turnira u Istanbulu iako je imala problema u početku meča. Tamara Zidanšek ove sezone očekivala je možda više, ali može se ipak pohvaliti jednim polufinalom i to u Hua Hinu.

U Istanbulu je dobro krenula protiv Martić, uzela prvi set, ali kasnije je Petra podigla igru, zaigrala bolje i bez većih problema okrenula meč na svoju stranu.

U prvom setu Martić se dva puta vratila iz breaka zaostatka, ali treći put nije uspjela i Zidanšek je iskoristila četvrtu set loptu te stigla do seta sa 6:3.

U drugom setu posve drugačija slika. Zidanšek je uzela prvi gem, a nakon toga Martić uzima šest gemova zaredom i set sa 6:1.

Napunilo ju je to samopouzdanjem i u trećem setu također je bila bolja protivnica. Igrala je dobro, nije dopustila Zidanšek nikakvu priliku, a sama je stigla do dva breaka.

Nakon dva sata igre, Martić je upisala pobjedu i izborila prolaz u drugo kolo Istanbula. Tamo će igrati protiv bolje iz meča između Kirsten Flipkens i Ane Bogdan.

Istanbul, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 6) - Tamara Zidanšek (Slovenija) 3:6, 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!