Košarka

Jazzeri izbjegli eliminaciju i smanjili na 3-1 protiv Rocketsa

Branimir Korać • utorak, 23.04.2019.
Jazzeri izbjegli eliminaciju i smanjili na 3-1 protiv Rocketsa
Foto: EPA

Utah Jazzeri upisali su pobjedu u četvrtoj utakmici prve runde doigravanja Zapadne konferencije i tako smanjili na 3-1 u seriji. Jazzeri su u četvrtoj utakmici bili bolji od Rocketsa sa 107:91...

U prošloj utakmici u Salt Lake Cityju Jazzeri su bili blizu pobjedi, ali unatoč užasnom šuterskom izdanju Jamesa Hardena nisu uspjeli slaviti. U četvrtoj utakmici Harden je bio raspoloženiji, ali raspoloženiji su bili i Jazzeri koji su došli do lijepe pobjede.

Zadnja četvrtina bila je ključna, tu su Jazzeri napravili preokret na krilima Donovana Mitchella koji je ubacio 19 poena u zadnjoj dionici što je više nego što su ubacili Rocketsi u tom razdoblju (12).

Jazzeri su odbijali predaju i tražili su ostanak na životu te se vraćaju u Houston. Tamo su u prva dva susreta vrlo visoko poraženi s 32 i 20 razlike te će morati odigrati za nekoliko razina bolje ako žele izbjeći ispadanje.

Ovaj dvoboj je pokazatelj kako bi Jazzeri trebali igrati i u nastavku serije ako žele proći dalje. Međutim u sljedećem susretu neće imati tu dodatnu pomoć s tribina.

"Energija na ulasku u zadnju četvrtinu je bila presudna. Nismo željeli ispasti tako rano, a sada ćemo vidjeti što možemo izvući iz svega toga. Sigurno se nećemo predati, bilo bi ludo da se predamo sada kada smo izborili povratak u Houston", kaže Mitchell.

U zadnju dionicu Utah je ušao serijom 15:1, brzo se odvojio i do kraja susreta više nije bilo nikakvih problema. Slavio je vrlo glatko, puno uvjerljivije nego što je itko pomislio nakon treće dionice.

Jazzere su predvodili Mitchell s 31 poenom i sedam skokova, Jae Crowder s 23 poena, Ricky Rubio dodao je 18 poena i 11 asistencija, Derrick Favors 12 poena i 11 skokova, a Royce O'Neale 11 poena i 11 skokova.

Kod Rocketsa James Harden ubacio je 30 poena (6/12 trica), a Chris Paul 23 poena uz osam skokova i sedam asistencija.

NBA:
Utah Jazz - Houston Rockets 107:91 (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!